Gemeente Assen


Gratis budgetcursus voor Assenaren

Dinsdag 3 februari 2009

De Gemeenschappelijke Kredietbank Drenthe (GKB) start op 23 februari weer met de gratis budgetcursus 'Weet wat u besteedt'. In vijf bijeenkomsten leert u meer zicht te krijgen op uw inkomsten en uitgaven. Ook krijgt u inzicht in de voorzieningen en regelingen waarvan u gebruik kunt maken.

Aanmelden kan tot 18 februari bij de afdeling Preventie van de GKB Drenthe, via preventie@gkb-drenthe.nl of via 366099. Of schriftelijk bij: GKB Drenthe, t.a.v. afdeling Preventie, Antwoordnummer 122, 9400 VB Assen. Een postzegel is niet nodig.

Bij opgave vermelden:

Opgave voor de cursus 'Weet wat u besteedt, vanaf 23 februari.

Naam

Straat + huisnummer,

Postcode + woonplaats,

Telefoonnummer

Aantal personen.

Data en plaats

De budgetcursus bestaat uit vijf bijeenkomsten en een bijeenkomst na ongeveer twee maanden. De bijeenkomsten zijn van 19.30 - 21.30 uur.

De cursus start op woensdag 23 februari en wordt gehouden in buurthuis 'De Steiger', Beek 1A te Assen.

Er zijn nogal wat mensen die moeite hebben om met geld om te gaan. Er komt tegenwoordig veel bij kijken. Als u dit herkent biedt de cursus 'Weet wat u besteedt' uitkomst. Tijdens de cursus komen diverse vragen aan bod. Welke voorzieningen kan ik aanspreken? Waar kan ik op bezuinigen? Hoe ga ik het beste om met instanties? De gemeente Assen vindt het belangrijk om niet alleen bij te springen als mensen in de schulden zitten, maar wil geldproblemen juist voorkómen. Daarom heeft de gemeente de GKB gevraagd deze cursus te organiseren.