Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht 16.45 uur

Utrecht, 22-02-2009

Heterdaadaanhouding autokraak

UTRECHT- Op 21 februari heeft de politie een man aangehouden die verdacht wordt van een autokraak.

Rond 06.20 uur kreeg de politie de melding dat er aan de Moeder Teresalaan een busje was opengebroken. Toen de politie ter plaatse kwam was de verdachte nog aanwezig. Die sloeg op de vlucht maar uiteindelijk wist de politie de 19-jarige man uit Nieuwegein klem te rijden en aan te houden.

Vechtpartij

UTRECHT De politie heeft op 21 februari een man en een vrouw aangehouden in verband met een vechtpartij.

Omstreeks 06.00 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij op het Lucasbolwerk. Ter plaatse trof de politie een 30-jarige man uit Utrecht en een 19-jarige vrouw uit Amerongen aan. De twee hadden kennelijk met elkaar gevochten.

Toen de politie navraag deed over de toedracht, rende de vrouw weg. Zij is uiteindelijk aangehouden voor verstoring van de openbare orde en vechten op straat. De man is aangehouden voor mishandeling. Beide verdachten waren erg agressief tijdens hun aanhouding, de vrouw spuugde hierbij een politieagent in het gezicht.

Alcoholcontrole

UTRECHT In de nacht van 20 op 21 februari heeft de politie een alcoholcontrole gehouden op de Albertschweitzerdreef, de Marnixbrug en de Einsteindreef.

In totaal ondergingen 595 mensen een alcoholtest, tien personen overschreden de maximaal toegestane hoeveelheid. Er werden twee rijbewijzen ingevorderd, waarvan een van een beginnend bestuurder die 475 ug/l blies. De bestuurder die het diepst in het glaasje had gekeken die avond, blies 685 ug/l. Zijn rijbewijs kon echter niet worden ingevorderd omdat hij niet het bezit was van een rijbewijs. De man werd aangehouden, waarbij hij zich verzette.

Onder invloed

DE MEERN Op 21 februari heeft de politie een man aangehouden in verband met het rijden onder invloed

Omstreeks 01.30 uur werd de 40-jarige man uit Houten tijdens een controle op de Meerndijk van de weg gehaald. Hij blies 695 ug/l. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 8 uur opgelegd.

Verkeerscontrole

UTRECHT- Op 20 februari heeft de politie diverse verkeerscontroles uitgevoerd. Op de kruising tussen de Prins Hendriklaan en de Jan van Scorelstraat werd gecontroleerd op het negeren van het rode licht. Hier werden 34 boetes uitgeschreven.

Op de kruising van de Nachtegaalstraat en de Maliesingel werden 40 automobilisten bekeurd die door rood reden. Op de Maliebaan werd een alcoholcontrole gehouden waarbij 100 bestuurders moesten blazen. Geen enkele bestuurder had teveel gedronken. Wel werden er op de Maliebaan 30 boetes uitgeschreven voor het niet voeren van de juiste fietsverlichting.

Op de Baden-Powellweg werden 40 bestuurders bekeurd die het eenrichtingswegbord negeerden.

Gewapende overval

UTRECHT Op 20 februari heeft er een overval plaats gevonden op een winkel.

Omstreeks 21.50 uur kreeg de politie een melding van een gewapende overval op een winkel Verlengde Houtrakgracht. Toen de politie ter plaatste kwam bleek dat twee jonge mannen met een voorwerp gelijkend op een vuurwapen een geldlade hadden meegenomen.

Er werd door de politie direct gezocht in de omgeving maar er werd niemand meer aangetroffen.

De politie heeft de zaak in onderzoek en komt graag in contact met getuige(n) of met personen die menen informatie te hebben over deze overval. Zij kunnen zich melden via het telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Mishandeling

UTRECHT- De politie heeft op 20 februari een man aangehouden die verdacht wordt van mishandeling.

Omstreeks 17.45 uur kreeg de politie de melding dat er op de Lange Viestraat een man mishandeld zou zijn. Ter plaatste trof de politie een 36-jarige man uit Utrecht aan die aangaf geslagen te zijn door een 47-jarige man uit Odijk. De Odijker werd aangehouden, waarbij hij zich hevig verzette.

Insluiping

UTRECHT- Op 20 februari heeft de politie een jongen aangehouden in verband met insluiping.

De politie kreeg rond 17.20 uur de melding dat er een jongen was aangehouden door de beheerder van een pand aan de Akkrummerlaan. Ter plaatste trof de politie de beheerder en een 17-jarige jongen uit Utrecht aan. De beheerder verklaarde dat hij een vreemd geluid had gehoord en was gaan kijken. Hij zag twee jongens wegrennen waarvan hij er nog een te pakken had weten te krijgen. In het gebouw was een aantal kastjes opgebroken. De jongen is aangehouden en zijn ouders zijn in kennis gesteld. De politie doet onderzoek naar de tweede verdachte.

Mishandeling

UTRECHT Op 21 februari heeft de politie een man aangehouden in verband met mishandeling van meerdere personen.

De politie kreeg rond 04.12 uur de melding dat een agent in zijn vrije tijd een man had aangehouden op de Breedstraat. De agent die de 20-jarige man uit Utrecht had aangehouden, had gezien dat deze meerdere personen sloeg. De agent is de man gevolgd en heeft 112 gebeld. De verdachte is door collegas van de agent overgebracht naar het politiebureau, waarbij hij diverse beledigingen richting de politie uitte.

Onder invloed

UTRECHT- De politie heeft op 21 februari een man aangehouden die met een slok op over de busbaan reed. Tijdens een surveillance zagen de agenten rond 21.10 uur een auto rijden op de busbaan bij het Smakkelaarsveld. De bestuurder, een 41-jarige man uit Nieuw Vennep, bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken. Op het bureau blies hij 905 ug/l. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Bromfietser rijdt tegen geopend portier

UTRECHT- Op 21 februari is een bromfietser ten val komen op de Marnixlaan.

De politie kreeg omstreeks 18.30 uur de melding dat er een ongeval had plaatsgevonden tussen een bromfiets en een auto. Toen de politie ter plaatste kwam bleek dat de bromfietser tegen het portier van een personenauto was opgereden. Het portier werd net geopend toen de bromfietser langs reed. De bromfietser is met letsel aan zijn been overgebracht naar het Ouderijn ziekenhuis.

Kop-staartbotsing

UTRECHT Op 21 februari vond er rond 14.15 uur een kop-staartbotsing plaats op een parkeerterrein aan de Vleutenseweg. Een 25-jarige bestuurster uit Utrecht zag te laat dat haar voorgangster moest remmen en klapte daardoor op de auto voor haar. De bestuurster van de voorste auto, een 43-jarige vrouw uit Utrecht, is met nekklachten overgebracht naar het Ouderijn ziekenhuis.

Vechtpartij bij sportcomplex

UTRECHT Op 21 februari rond 22.00 uur kreeg de politie de melding van een vechtpartij op een sportcomplex aan de Missipidreef.

Een aantal mensen had zich tijdens een wedstrijd misdragen waarna enige schermutselingen plaatsvonden. Een van de spelers raakte hierbij gewond aan zijn been en is hier in het ziekenhuis aan behandeld. Twee 21-jarige mannen uit Utrecht werden aangehouden en zijn heengezonden met een ontzegging van een jaar voor het sportcomplex.