PvdA Rotterdam


Mega-investering voor bouwproductie

Za 21 Feb 2009 - Redactie
Mega-investering voor bouwproductie

Rotterdam zette gisteren een grote stap in de bestrijding van de gevolgen van de economische crisis. De gemeenteraad stemde in met het plan van PvdA-wethouder Hamit Karakus (bouwen & wonen) om een mega-investering van 200 miljoen te doen in de bouwproductie. De SP zag als enige partij niets in het plan.

Creatief
Karakus werd door verschillende partijen geroemd om de creatieve maatregel, waarvoor uit het hele land belangstelling bestaat. PvdA-raadslid Tom Harreman: Door deze maatregel blijft Rotterdam bouwen en zorgen we dat Rotterdammers ook in de toekomst een geschikt huis kunnen vinden.

Werk
De investering gaat verder dan alleen bouwen. Het op peil houden van de bouwproductie zorgt ook voor de banen die Rotterdammers nu zo hard nodig hebben, aldus Harreman.

Rotterdam verplicht bouwbedrijven die gebruik gaan maken van de maatregel om 5 procent van hun investering in te zetten om langdurig werklozen en stagiaires aan werk te helpen.

Houvast
De 5%-regeling is goed nieuws voor PvdA-wethouder Dominic Schrijer (werk & inkomen). Hij biedt Rotterdammers houvast door zoveel mogelijk mensen aan het werk te houden en helpen. De extra inzet vanuit de bouwbedrijven helpt hierbij.

Meer maatregelen
Binnenkort komt het stadsbestuur met een uitgebreid pakket maatregelen om de Rotterdamse economie op gang te houden. Wij willen graag dat geplande projecten, zoals bijvoorbeeld de ondertunneling van de s-Gravendijkwal, versneld worden uitgevoerd, stelt Harreman.