Ingezonden persbericht


PERSBERICHT / MEDIA RELEASE
()

Pole voor Nederland !
()

()

Op het circuit van Kyalami heeft Jeroen Bleekemolen de pole position gereden voor de sprintrace van morgen.

Kyalami betekend 'mijn thuis' in Zulu en dat gold zeker voor Jeroen Bleekemolen die ook tijdens de trainingen al liet zien met name op de snelle sectoren S1 en S2 zich lekker thuis te voelen op het Zuid Afrikaanse circuit.

30 jaar nadat team manager Jan Lammers hier voor het eerst deelnam aan de Grand Prix van Zuid Afrika reed Jeroen een tijd van 1:27.717 op het circuit in de buitenwijk van Johannesburg. Team Nederland gebruikte de powerboost in de tweede sessie in tegenstelling tot veel concurrenten. Een slimme tactiek zou later blijken omdat de 4e en laatste kwalificatie sessie voor de feature race afgebroken werd vanwege een harde crash van Brazilië. Jeroen kon zijn tijd niet meer verbeteren vanwege de rode vlag maar andere teams die hun powerboost nog bewaard hadden voor de laatste sessie hadden wellicht meer nadeel hiervan. Een 9e positie voor de hoofdrace was het resultaat.

Jeroen was blij met het resultaat; "Het begon in de ochtend met de vrije training, waar we er meteen weer goed bij zaten. In het begin stond ik op de 4e plaats. Maar we hadden een powerboost voor een complete ronde tot onze beschikking, ter voorbereiding op de kwalificatie. Dat ging perfect en ik pakte de snelste tijd. Die bleef de rest van de training staan. Iedereen had de beschikking over nieuwe banden, dus de omstandigheden waren gelijk.

Voor de kwalificatie hebben we lang nagedacht over de strategie. Natuurlijk weet je niet wat andere landen gaan doen, dus het is altijd afwachten wat er gaat gebeuren. Wij kozen ervoor om onze boost te gebruiken voor de sprintrace, met de gedachte dat je in de hoofdrace wat meer naar voren kan rijden door de lengte van de race en 2 pitstops. Dat betaalde zich goed uit. In Q1 had ik een redelijke ronde, genoeg voor P4. Q2 gingen we de powerboost gebruiken. De ronde was niet perfect, maar wel genoeg voor de pole in de sprintrace. In Q3 ging het met P6 op gebruikte banden niet slecht. Er stonden zeker landen voor ons die nieuwe banden hadden. Q4 kwam de rode vlag uit, voordat de meeste een tijd konden zetten. We gingen al wat eerder naar buiten om dat te voorkomen, maar nog niet vroeg genoeg. Uiteindelijk eindigde we op een 9e plaats. Ik denk dat we daar ook hadden kunnen komen zonder de powerboost te gebruiken, dus voor ons maakte de rode vlag niet veel verschil. Voor sommige anderen was de rode vlag wel heel vervelend. Vanaf pole gaan we er natuurlijk alles aan doen om te winnen. Het team heeft veel pitstops geoefend en dat ging goed. De hoofdrace moeten we slim zijn en proberen naar voren te komen. Hopelijk kan ik er een paar uitremmen en met een goede strategie ook nog wat punten pakken".

Jan Lammers; "P1 is waar het allemaal om gaat maar de kenners weten dat het echte werk nu pas gaat beginnen. Met onze pink mogen we een klein 'juichje' doen en dan moeten we allemaal weer onverstoord aan het werk want de concurrentie slaapt nooit. Wie van onze rivalen hebben bijvoorbeeld wanneer en onder welke condities hun tijd gereden? Er kan iemand 7e staan die net verkeer had in z'n snelste ronde. Dat is het spel en als het goed is moeten we dat beheersen. Ik heb de kwalificatie met net zoveel spanning gevolgd als onze supporters! Ik hoop dat Jeroen en de boys ze met iets moois kunnen trakteren, want ik besef heel goed dat wij net zoveel waard zijn als de belangstelling van ons publiek. Ik beloon onze trouwe sponsors Antonov, Remeha, Golden Spike Energy en heel veel onzichtbare andere partijen heel graag met uw sympathie en aandacht.

Morgen om 12:45 worden de sprintrace en de hoofdrace live uitgezonden op RTL 7.

A1 Team Netherlands
Katwijkerbroek 30
2223 XP Katwijk,
The Netherlands
T: +31(0)71 4017183
F: +31(0)71 4019170
E: press@A1teamned.com
I: www.A1teamned.com