Politie Zaanstreek-waterland

Rood licht en snelheid

Zaandam, Middelie, Watergang, Assendelft en Purmerland, 21-02-2009 o De politie heeft in de regio Zaanstreek-Waterland rood licht en snelheidscontroles gehouden.

In Zaandam op het Prins Bernhardplein werd vrijdagmiddag een rood licht controle gehouden. Tien bestuurders negeerden het rode verkeerslicht. De kentekens van hun voertuigen werden genoteerd.

In Middelie wrd 's ochtends op de Provincialeweg N 247 gecontroleerd op snelheid. De apparatuur stond opgesteld in de richting van Amsterdam. Er werden 115 voertuigen op de foto gezet omdat de bestuurder zich niet aan de maximumsnelheid van 80 km per uur hield. De hoogst gemeten snelheid was 115 km per uur.

In Watergang werd op de Kanaaldijk ter hoogte van het pontje gecontroleerd met de apparatuur in de richting van Purmerend. Op het gedeelte waar maximaal 50 km per uur is toegestaan werden 587 voertuigen gefotografeerd. Hier was de hoogst gemeten snelheid 82 km per uur.

Op de Provincialeweg Purmerend Buitenhuizen, tussen de watertoren en de pont, werd donderdagavond gecontroleerd met de radarauto. 69 voertuigen werden op de foto gezet. In totaal werd de snelheid van 726 voertuigen in beide rijrichtingen gemeten.

In Purmerland werd donderdag op een 50 kilometergedeelte van Purmerland gecontroleerd in beide richtingen. 77 eigenaren van voertuigen die te snel reden kunnen een bekeuring in de bus verwachten.

Een motoragent heeft op de Provincialeweg in Zaandam twee automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. Drie bestuurders hadden de mobiele telefoon in de hand onder het rijden. Eén automobilist werd bekeurd omdat de lading te lang was waardoor het te ver uitstak achter het voertuig.