Politie Zuid-Holland-Zuid

090221_Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 21-02-2009

AANGEHOUDEN VOOR WINKELDIEFSTAL
DORDRECHT Op vrijdag 20 februari werd een 14-jarig meisje uit Dordrecht aangehouden nadat zij bij een winkel aan de Bagijnhof enkele kleine goederen had gestolen. Een beveiligingsmedewerker zag dat het meisje de spullen in haar broekzak en mouw stopte en de winkel verliet. Het meisje bekende de diefstal en gaf aan dat zij die zelfde middag ook iets gestolen had bij een winkel in de Drievriendenhof. Het meisje wordt verwezen naar bureau HALT.

TE VEEL GEDRONKEN: RIJBEWIJS INGEVORDERD
DORDRECHT/ZWIJNDRECHT Een 58-jarige man uit Dordrecht werd op vrijdagavond 20 februari staande gehouden op de Zuidendijk in Dordrecht vanwege een alcoholcontrole. Agenten lieten hem een ademtest doen, waaruit bleek dat hij meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken had. De man bleek een promillage van meer dan 1,3 te hebben, terwijl de maximum toegestane hoeveelheid bij autorijden 0,8 promille is. Hij werd meegenomen naar het bureau, waar bleek dat hij al eerder met teveel op achter het stuur gezeten had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Later die nacht werd tevens een 36-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed. Na ademanalyse bleek ook deze man meer dan 1,3 promille te hebben. Ook zíjn rijbewijs werd ingevorderd.

FIETSENDIEVEN AANGEHOUDEN
DORDRECHT Agenten zagen tijdens hun surveillance in de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 februari twee mannen lopen met een fiets waarvan de achterkant werd opgetild. Dit gebeurde op de Burgemeester de Raadtsingel in Dordrecht. Aangekomen op de plaats waar zij hen hadden zien lopen, vonden zij de fiets. Iets verderop troffen zij de twee mannen aan. Het bleek te gaan om 19-jarige man uit H-I-Ambacht en een 20-jarige man uit Zwijndrecht. De mannen werden meegenomen naar het bureau op verdenking van fietsendiefstal.

VERNIELING TAXI
DORDRECHT Aan het Zijldiep in Dordrecht werd in de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 februari een 23-jarige man uit Dordrecht aangehouden omdat hij verdacht wordt van vernieling van een taxi. Er was een ruzie ontstaan tussen de man en een taxichauffeur. Het conflict escaleerde en de man schopte een deuk in de taxi. Hij is meegenomen naar het bureau.

79 TUBES TANDPASTA
ZWIJNDRECHT Toen agenten op zaterdagmiddag 21 februari aan de Hof van Holland in Zwijndrecht een man wilden aanhouden voor een eerder vergrijp, stuitten zij op 79 tubes tandpasta. De 25-jarige man uit Schiedam had deze tubes bij zich in een tasje. Enige navraag wees uit dat er tubes tandpasta waren ontvreemd bij twee winkels in winkelcentrum Walburg. De man is aangehouden op verdenking van diefstal. De politie maakt proces-verbaal op.