Politie Zuid-Holland-Zuid

090221_Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Gorinchem, 21-02-2009

11 PAARDRIJZADELS GESTOLEN: POLITIE ZOEKT GETUIGEN AMEIDE In de nacht van donderdag 19 op vrijdag 20 februari zijn bij een manege in Ameide 11 paardrijzadels gestolen. De verdachte(n) is/zijn vermoedelijk via de achterzijde van de manege binnengedrongen. Nadat zij de zadelkasten in de manege hadden opengebroken en de zadels eruit hebben gehaald, zijn zij vermoedelijk ook weer via de achterzijde (Reigersdreef) vertrokken. De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen. Mensen die iets verdachts hebben gezien of gehoord, worden verzocht om contact op te nemen met de politie via tel: 0900 8844 of via Meld Misdaad Anomiem, tel: 0800 7000.

BROMFIETSCONTROLE
GORINCHEM Bij een bromfietscontrole in Gorinchem, Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam hebben agenten 31 processen-verbaal opgemaakt. Dit gebeurde op vrijdag 20 februari tussen 14:00 en 22:00 uur. Er werden bekeuringen gegeven voor onder andere opgevoerde brommers en rijden zonder rijbewijs. In totaal werden 83 brom- en snorfietsen gecontroleerd door het Verkeershandhavingsteam en de Regionale Verkeersondersteuning. De politie houdt regelmatig controles om de verkeersveiligheid te vergroten.

TE VEEL GEDRONKEN: RIJBEWIJS INGEVORDERD
SLIEDRECHT Een 43-jarige man uit Sliedrecht werd op vrijdagavond 20 februari staande gehouden op de Savorin Lohmanlaan in Sliedrecht vanwege een alcoholcontrole. Agenten lieten hem een ademtest doen, waaruit bleek dat hij meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken had. De man bleek een promillage van meer dan 1,3 te hebben, terwijl de maximum toegestane hoeveelheid bij autorijden 0,8 promille is. De man werd meegenomen naar het bureau, waar bleek dat hij al eerder met teveel op achter het stuur gezeten had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. In dezelfde nacht werd ook een 32-jarige man uit Rotterdam aangehouden op de A15 ter hoogte van Sliedrecht. Ook hij had te veel op: bij hem werd ongeveer 1,15 promille geconstateerd. Hij kreeg een rijverbod van enkele uren en er wordt proces-verbaal opgemaakt.

JONGENS AANGEHOUDEN NA SPUITEN GRAFFITI
H-I-AMBACHT - Een 13-jarige jongen uit Rotterdam en een 15-jarige jongen uit H-I-Ambacht zijn in de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 februari aangehouden op verdenking van het spuiten van graffiti. Dit gebeurde in de omgeving van De Lieseweij in H-I-Ambacht. De politie kreeg een melding van een buurtbewoonster dat er in de buurt graffiti werd gespoten. Even later konden agenten de jongens op heterdaad aanhouden terwijl zij bij een elektriciteitshuisje met verfbussen in de weer waren. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

RUIT KLASLOKAAL INGEGOOID
GORINCHEM - Op dinsdag 17 februari omstreeks 15:00 uur werd een voorwerp door de ruit gegooid van één van de lokalen van een school aan de Neercasselstraat in Gorinchem. In het lokaal werd op dat moment les gegeven. De raampartij van de school bevindt zich aan de zijde van de Abraham Kemplaan. De politie is op zoek naar de verdachten, twee jongens en een meisje, ongeveer tussen de 15 en 17 jaar oud. Een van de jongens had een zwarte jas aan en een zwarte muts op met een rood randje. Verder droeg hij een spijkerbroek en witte sportschoenen. De jongen had een oorbel in zijn oor en heeft donderblond haar. De andere jongen had een donkergrijze/zwarte jas aan met een rode streep op de mouw en zwart haar. Het meisje had halflang haar met lichtblonde krullen en droeg een donkergroene jas met boord. Twee verdachten gingen er vandoor op een fiets, de andere rende weg. De politie is op zoek naar mensen die iets van het incident hebben gezien of gehoord, of die meer weten van de verdachten. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via tel: 0900 8844 of via Meld Misdaad Anoniem, tel: 0800 7000.

OP HETERDAAD AANGEHOUDEN NA AUTO-INBRAAK
GORINCHEM - Op vrijdagmiddag 20 februari heeft de politie een 18-jarige man uit Gorinchem aangehouden. De man wordt verdacht van een auto-inbraak en de diefstal van een navigatiesysteem op de Mollenburgseweg.
De politie kreeg een melding dat er een autoruit werd ingegooid en de daders richting het ziekenhuis zouden rennen. Op de Koningin Wilhelminalaan werd op de daarbij gelegen parkeerplaats een auto aangetroffen met daarin drie personen. Eén van de drie inzittenden voldeed aan het eerder doorgegeven signalement. Deze man stapte uit de auto en rende weg. Een omstander probeerde de man nog tegen te houden, maar dat mislukte. Na een korte achtervolging kon één van de agenten de man inhalen en tot stilstaan manen. De verdachte verzette zich hevig waarbij een groep jongeren zich bij de verdachte voegde. De agent was genoodzaakt de groep met pepperspray op afstand te houden. Hiermee werd niemand geraakt waarop de man, na assistentie van toegesnelde collega-agenten, werd geboeid en afgevoerd. Op het politiebureau kwam uit de jas van de verdachte het navigatiesysteem tevoorschijn. De man is ingesloten en in verzekering gesteld.