Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district
Tilburg, 21-02-2009

Rustige start van carnaval in district Tilburg

DISTRICT TILBURG: Het carnaval van 2009 is rustig begonnen in het politiedistrict Tilburg. Volgens de dienstdoende officier van dienst hing er een gemoedelijke sfeer. De politie nadrukkelijk en duidelijk zichtbaar in de Tilburgse binnenstad en trad op waar dat nodig was. In de nacht van vrijdag 20 februari op zaterdag 21 februari verrichte de Tilburgse politie acht arrestaties, onder meer voor ordeverstoring, openbare dronkenschap, bedreiging van een portier, mishandeling en baldadigheid. Een gebruikelijk aantal arrestaties tijdens normale nachtdienst in het horecatoezicht.

Bij een mishandeling in Berkel-Enschot liep een 15-jarige jongen een flinke snijwond (10 cm) op in zijn gezicht. Het geweld vond plaats op zaterdag 21 februari 2009 tussen 00.00 uur en 00.30 uur op de Pastoor van Tilborgstraat. De toedracht is op dit moment nog onduidelijk. Het slachtoffer heeft inmiddels wel aangifte gedaan, op basis waarvan een nader onderzoek wordt ingesteld.

Auto-inbrekers op heterdaad betrapt

OISTERWIJK: Bikers van de Tilburgse politie arresteerden in de nacht van vrijdag 20 februari op zaterdag 21 februari twee vermoedelijke auto-inbrekers. Dat gebeurde omstreeks 05.30 uur in de Burgemeester Verwielstraat in Oisterwijk. Het duo zat in een geparkeerde op het moment van de arrestatie. De eigenaar was door een buurtbewoner geattendeerd op de inbraak en had de politie gebeld. Hij zag het tweetal rondscharrelen bij zijn auto en daarna plaatsnemen in zijn voertuig. De beide verdachten verklaarden dat de auto niet op slot was en dat zij niet van plan waren om iets te stelen. Het gaat om mannen uit Dongen en Goirle, allebei 24 jaar oud. Ze zijn na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal weer in vrijheid gesteld.

Politie onderzoekt straatroof

TILBURG: Een 23-jarige Tilburger deed aangifte van straatroof. Het delict vond plaats op zaterdag 21 februari 2009 om 04.50 uur. Het slachtoffer liep over de parkeerplaats Jan Heijnstraat, toen hij werd tegen gehouden door een vijf onbekende personen. Ze wilden zijn geld en trokken zijn ketting af . Vervolgens sloegen ze hem tegen de grond en namen zijn portemonnee af. De daders gingen er vandoor richting Alleenhouderstraat. Op aanwijzing van het slachtoffer werd een 24-jarige man uit Tilburg aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de straatroof. Vermoedelijk ging het om een persoonsverwisseling, want de arrestant bleek er niets mee te maken te hebben. Hij is meteen in vrijheid gesteld.

17-jarige tot drie keer toe in de fout

TILBURG: Een 17-jarige jongen uit Tilburg ging vrijdag 20 februari tot twee keer toe in de fout. Personeel van een bouwmarkt aan de
Ringbaan-Zuid sprak hem om 15.30 uur aan vanwege verdacht gedrag. Hij moet mee naar het kantoor van de winkel omdat hij een showmodel (boormachine) onder zijn jas had gestopt. Hij was de kassa nog niet gepasseerd, maar werd wel gewaarschuwd. De knul werd boos en bedreigde het winkelpersoneel. De politie werd erbij gehaald, waarna zijn arrestatie volgde. Na het opmaken van een proces-verbaal werd hij in vrijheid gesteld.
In de vooravond (rond 20.00 uur) kwam de politie hem opnieuw tegen. Dit keer in een supermarkt aan de Broekhovenseweg. Hij maakte daar stennis over het inleveren van emballage en uitte opnieuw
bedreigingen. Na zijn arrestatie en verhoor kreeg hij meteen een dagvaarding uitgereikt voor de rechtszaak.
In de daaropvolgende nacht was het opnieuw raak. Bij de controle van een bromfiets om 03.50 uur op de Besterdring zat de 17-jarige jongen als passagier achterop. Het bleek een gestolen brommer te zijn, waarop de bestuurder (19) en de passagier werden aangehouden. De bromfiets, een zilvergrijze Tomos was op 31-01-2009 gestolen en is in beslag genomen.
De twee verdachten zijn voor nader onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 21-02-2009 14:18 | © Regio Midden en West Brabant |