Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district
Bergen op Zoom, 21-02-2009

Drie arrestaties voorafgaand aan voetbalwedstrijd RBC-Telstar

ROOSENDAAL: Voorafgaand aan de voetbalwedstrijd RBC-Telstar op vrijdagavond 20 februari 2009 was het onrustig in Roosendaal. Een groep voetbalsupporters kreeg ruzie met een groep allochtonen, waarna er gevochten werd. De politie moest tussenbeide komen. De groep allochtonen vluchtte weg, terwijl de supporters hun agressie richtten op de politie. Een agent raakte daarbij licht gewond. Er werden drie personen gearresteerd en ingesloten.

Circa twintig Telstar aanhangers waren vrijdagmiddag al naar
Roosendaal afgereisd naar hun bevriende RBC-ers. In het supporterscafé bereidden ze zich gezamenlijk voor de op de wedstrijd die om 20.00 uur zou aanvangen. Onderweg naar het stadion was kreeg de luidruchtige groep omstreeks 19.30 uur op De Kade ruzie op met een groep
allochtonen jongeren. De groepen raakten slaags met elkaar, waarbij een Telstar-supporter gewond raakte door een klap met een slagwapen.

Toen de gewaarschuwde politie arriveerde, keerden de voetbalsupporters zich tegen de agenten. Een agent raakte licht gewond door een klap in zijn gezicht. De politie voerde een charge uit om de orde te
herstellen. Daarbij is gebruik gemaakt van de wapenstok en zijn preventief politiehonden ingezet.
Er volgden drie arrestaties vanwege ordeverstoring en belediging:
- 26-jarige man uit IJmuiden

- 19-jarige man uit IJmuiden

- 17-jarige jongen uit Santpoord-Noord
De minderjarige wordt tevens verdacht van mishandeling van de
politieagent.
Alle verdachten zijn na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

De politie verricht nog verder onderzoek naar aanleiding van de mishandeling van een 19-jarige Telstar-aanhanger. De man liep een hoofdwond op en moest voor medische behandeling naar het ziekenhuis.

Rustige start van carnaval in district Bergen op Zoom

DISTRICT BERGEN OP ZOOM: In het district Bergen op Zoom in carnaval 2009 rustig en gemoedelijk op gang gekomen. Alleen in Roosendaal kwam het tot arrestaties tijdens het toezicht op de openbare orde. Daar werden in totaal 9 personen opgepakt vanwege o.a. mishandeling, belediging en niet voldoen aan een bevel of vordering. Na verhoor en opmaken proces-verbaal allemaal weer in vrijheid.

180,- boete vanwege drugsbezit

ROOSENDAAL: Twee Belgen kregen ieder een boete van 180,- vanwege het bezit van softdrugs. Ze werden betrapt op vrijdagmiddag 20 februari om 16.30 uur op de Strausslaan in Roosendaal. Bij de controle van hun auto, zagen agenten dat de passagier een voorgedraaide joint in zijn handen had. Bij nadere controle werd 8,4 gram hennep en 2,8 gram hasj gevonden. De beide mannen werd gearresteerd. Het gaat om een 24-jarige man uit Boom en een 24-jarige man uit Niel. Na de inbeslagname van de drugs moesten ze op het politie ieder een boete van 180 betalen. De boete kwam tot stand in overleg met het Openbaar Ministerie.
De verdachten werden betrapt door agenten van het team Courage, een samenwerkingsverband van o.a. gemeenten, politie, openbaar ministerie en woningbouwcoöperaties. Het team bestrijdt integraal de
drugscriminaliteit en de overlast door verdovende middelen.

Uit de bocht gevlogen

BERGEN OP ZOOM: Een 18-jarige automobilist uit Steenbergen is gewond geraakt bij een verkeersongeval in Bergen op Zoom. Het ongeluk gebeurde zaterdag 21 februari 2009 rond 00.05 uur. De jongeman reed in zijn auto over de Plasticslaan en ging in de richting van de van Konijnburgweg. In een haakse bocht is hij rechtdoor gereden en frontaal tegen de vangrail gebotst. Hierbij raakte zijn auto zwaar beschadigd. Het slachtoffer kon zelfstandig uit de auto komen maar raakte daarna even buiten kennis. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Vermoedelijk heeft hij met hoge snelheid gereden en de bocht verkeerd ingeschat.

Inbraak juwelier

ROOSENDAAL: De politie onderzoekt een inbraak bij een Roosendaalse juwelierszaak. Op zaterdag 21 februari 2009 werd rond 04.30 uur ingebroken in de winkel op het Roselaarplein. Getuigen zagen dat drie mannen het delict plegen. Ze sloegen een ruit kapot. In de winkel waren diverse vitrines vernield en sieraden gestolen. De gewaarschuwde eigenaar deed direct aangifte van het misdrijf, waarbij voor enkele duizenden euro's aan sieraden werden gestolen.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 21-02-2009 14:20 | © Regio Midden en West Brabant |