TROS

Hilversum, 18-02-2009
Afdeling Marketing & Communicatie

Radio
TROS MUZIEKCAFÉ
Uitzending zaterdag 21 februari
Radio 2 - 16.00 uur

NICK & SIMON IN TROS MUZIEKCAFÉ

Op zaterdag 21 februari ontvangt Daniël Dekker in TROS MUZIEKCAFÉ:

Vorige week kwam het nieuwe album uit van Nick & Simon: 'Luister'. Hiervan staat de eerste single 'Vallende Sterren' al zes weken in de Top 100 en het album is inmiddels goud. Het is allemaal erg snel gegaan voor deze leuke mannen: in 2007 kregen ze de TMF Borsato Award voor jong talent, een Zilveren Harp én een originele Rembrandt voor hun debuutalbum 'Nick & Simon'. In februari, maart en april toeren zij met hun band onder de titel 'Overal - Live in Concert 'langs de theaters.

De oprichter van de band Zita Swoon is Stef Kamil Carlens. Hij is een Belgische muzikant en beeldend kunstenaar en werd bekend als lid van de formatie dEUS, waarin hij basgitaar speelde en zong. In 1996 begon hij de rock/pop/funk-formatie Zita Swoon (intens verlangen). Met de theatertour 'The Sound Hobbyist' kiest de groep voor een aanpak die het midden houdt tussen concert en danstheater, vol eigenzinnige composities. Ze staan in het theater met potten en pannen, speelgoed, oude orgeltjes en allerlei andere curieuze instrumenten.

Celine Cairo is een vers talent uit Amsterdam. De achttienjarige singer-songwriter schrijft sinds haar 14e liedjes en won op haar 16e de Rozentuin, een competitie in Amsterdam. Daardoor kreeg haar zelfvertrouwen een boost en ze wilde meer! Inmiddels heeft zij in Paradiso gestaan en in oktober is haar laatste nummer 'Hello Memory' opgenomen.

TROS MUZIEKCAFÉ komt iedere zaterdag live vanuit Studiocafé De Plantage. U kunt de uitzending gratis bijwonen. De uitzending is van 16.00 tot 18.00 uur op Radio 2. Het adres is Plantage Kerklaan 36 in Amsterdam.

Voor meer informatie: www.muziekcafe.nl