Ingezonden persbericht


BAS KOSTERS HELPT JONG FASHIONTALENT VAN KUNSTBENDE NAAR DE FINALE!

Het krioelt van jong fashiontalent in Nederland en natuurlijk ook bij Kunstbende! Om hét jong fashiontalent van Nederland alvast voor te bereiden op de voorrondes, organiseert Kunstbende in samenwerking met Bernina, ArtEZ hogeschool voor de kunsten en het World Fashion Centre een workshopdag onder begeleiding van de excentrieke modeontwerper Bas Kosters.

Jonge ontwerpers van 13 tot en met 18 jaar kunnen ook dit jaar meedoen aan Kunstbende. Natuurlijk is het al bijzonder om het werk van zulke jonge ontwerpers op de catwalk te zien. Daarnaast kunnen de deelnemers stimuleringsprijzen winnen waaronder: een Bernina naaimachine, een reportage in Cosmogirl en expositiemogelijkheden. Kunstbende is niet alleen voor het ontdekken van jong talent, Kunstbende helpt de jongeren ook meteen op weg!

Om de Fashion-deelnemers voor te bereiden op de veertien voorrondes die straks in heel Nederland plaatsvinden, wordt er op 21 februari een workshopdag georganiseerd in het World Fashion Centre. Niemand minder dan Bas Kosters begeleidt de jongeren deze dag en biedt hen een glimp in zijn 'mode-keuken'. Hij wordt hierin ondersteund door modestudenten van ArtEZ hogeschool voor de kunsten. De workshopdag vindt plaats op zaterdag 21 februari vanaf 11.00 uur in het World Fashion Centre te Amsterdam. Vanaf 16.00 uur vindt er een modeshow plaats waarin het werk wordt getoond.

Jongeren van 13 t/m 18 jaar die hun creatieve uitspattingen willen delen, kunnen terecht bij Kunstbende en meedoen aan 'Fashion' of één van de andere categorieën: Film & Animatie, DJ, Muziek, Taal, Dans, Theater & Performance en Expo. Dit jaar is het thema: MACHT. Vanaf maart gaan de 14 regionale voorrondes van start. De winnaars staan 27 juni in de finale in Amsterdam. Kijk voor meer info op www.kunstbende.nl.

Hartelijke groet,

Rabia Alibaks
Marketing & Communicatie
Kunstbende

Pazzanistraat 39

1014 DB Amsterdam
Postbus 14588

1001 LB Amsterdam
tel: 020 - 521 99 22
fax: 020 - 521 99 20
www.kunstbende.nl