Ingezonden persbericht


Persbericht

Nijkerk, 4 februari 2009

Themaconferentie Jeruzalem Bijbel Centrum 21 februari: 'Hoe solidair kunnen joden en christenen zijn?'

Nijkerk - 'Waar u gaat, zal ik gaan. Waar u slaapt, zal ik slapen. Uw God is mijn God.' De solidariteit van de heidense Ruth met haar joodse schoonmoeder is spreekwoordelijk. Maar hoe ver moet de solidariteit tussen christenen en joden gaan? Tot aan de grens? Deze en andere vragen staan centraal op de jaarlijkse themaconferentie van het Jeruzalem Bijbel Centrum (JBC) op zaterdag 21 februari in Nijkerk.

Hoofdspreker tijdens deze themaconferentie is dr. Shlomo Hizak, directeur van het AMI-Centrum voor Bijbelstudie en Onderzoek in Jeruzalem (het moederkantoor van het JBC). Samen met Daniël Gwertzman, in het dagelijks leven programmadirecteur van het AMI-Centrum, denkt hij na over de verstandhouding tussen christenen en joden en hoe deze beter kan worden. Ook dominee Roberto Pereira uit Brazilië neemt deel aan de themaconferentie. Zijn liefde voor het volk van Israël is groot en diepgeworteld. Tien jaar geleden werkte hij al in het AMI-Centrum en zijn jongste dochter werd in Israël geboren. Een paar maanden geleden was hij voor een seminar in Jeruzalem op het AMI-Centrum en voelde de roeping om weer te gaan werken voor het Joodse volk. Hij werkt nu op het AMI-Centrum.

Laatste nieuws vanuit Israel
Tijdens deze conferentie geeft dr. Shlomo Hizak het laatste nieuws vanuit Israël door en voorziet dit van commentaar. Er is ruimschoots gelegenheid voor onderlinge ontmoeting en discussie. De conferentie vindt plaats in gebouw De Schakel aan de Oranjelaan in Nijkerk. Gasten zijn welkom vanaf 09.30 uur. Het programma begint om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. De toegang is gratis. Meer informatie: Jeruzalem Bijbel Centrum, 033-2459528, info@bijbelcentrum.org of www.bijbelcentrum.org.