Politie Drenthe

Zaterdag

Assen, 21-02-2009

Dodelijk verkeersongeval
NIJEVEEN Vrijdagavond omstreeks 23.30 uur is bij een verkeersongeval op de parallelweg, gelegen aan de westkant van de A32 in Nijeveen, een 17-jarige jongeman uit Meppel om het leven gekomen. Het slachtoffer fietste samen met een 16-jarige vriendin uit Meppel, in plaats van over het naast de parallelweg gelegen verplichte fietspad, over de rijbaan van de parallelweg toen hij door een achteropkomende auto werd geschept. De bestuurder, een 34-jarige inwoner van Steenwijkerwold bleek onder invloed van alcohol, 760 ug/l, te verkeren. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de man werd voor onderzoek ingesloten. De verkeersongevallen analysedienst van de politie stelt een onderzoek in. (09-013009)

In verband met een storing van het persalarmeringssysteem hebben slechts enkele journalisten/fotografen het persalarm ontvangen. Hiervoor onze excuses.

Eenzijdige ongevallen
SCHOONEBEEK Vrijdagmiddag reed een 61-jarige automobilist uit Schoonebeek met zijn auto de bossages van de Nieuw Amsterdamseweg in. De auto kwam hierdoor op de zijkant te liggen. Hij werd door de brandweer uit de auto bevrijd. Na onderzoek bleek de man onwel te zijn geworden en werd met een ambulance overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen. Personeel van de traumaheli verleende assistentie. (09-012923)

DWINGELOO Vrijdagmiddag raakte bij een eenzijdig ongeval op de Honingvlaken drie inzittenden van een personenauto gewond. De drie dames, 15, 19 en 21 jaar oud, afkomstig uit Leeuwarden, reden over de Honingvlaken komende uit de richting van de Looweg in de richting van de Stroovledder. Door onbekende oorzaak had de 19-jarige bestuurster haar auto niet onder controle en botste tegen een in de berm staande boom waarna ze in een greppel tot stilstand kwam. De bestuurster moest door ambulance- en brandweerpersoneel uit haar auto gehaald worden. De drie dames werden met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Personeel van de traumaheli verleende eveneens bijstand. (09-012912)

Politie zoekt getuigen van aanrijding met letsel HOOGHALEN In de nacht van vrijdag op zaterdag is een tot op heden onbekende man aangereden op de A28 ter hoogte van hm.paal 169.0. Een 54-jarige autobestuurster uit Assen reed omstreeks 03.00 uur over de A28 komende uit de richting van Assen in de richting van Beilen toen ze een man midden op de rijbaan zag staan. Tevens zag de vrouw een fiets bij de man liggen. De vrouw probeerde de man en fiets via de vluchtstrook te ontwijken en verklaarde iets, de man of fiets, geraakt te hebben. Hierna stopte de vrouw. Een achterop komende 41-jarige automobilist uit Assen ontweek de man en zijn fiets doch botste met zijn voertuig tegen de vangrail. Het slachtoffer werd met ernstig beenletsel overgebracht naar het UMCG. Zijn identiteit is nog onbekend. De auto van de 41-jarige bestuurder moest in verband met schade afgesleept worden. De politie stelt een onderzoek in en vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844. (09-013033)

Doorrijder na ongeval blijft voorlopig vastzitten VALTHE De man die donderdagmiddag werd aangehouden en inverzekering gesteld na het veroorzaken en doorrijden na een aanrijding met een verkeersregelaar in Valthe, blijft voorlopig vastzitten. Hij werd vrijdagmiddag voor de rechter-commissaris geleid die de rechtmatigheid van de inverzekeringstelling toetste en goedkeurde. (09-012561)

Controle A28

Afgelopen week heeft de politie aangekondigd om het verkeer te controleren op de A28. Vrijdag werd er tussen 08.00 uur en 15.00 uur gecontroleerd onder Veeningen in de gemeente De Wolden aan beide zijden. Met behulp van twee verschillende radarvoertuigen werd de snelheid gemeten van 10360 passerende voertuigen. Aantal overtredingen: 912 en de hoogst gemeten snelheid bedroeg 163 km/u. Tussen de snelheidsovertreders zaten opvallend veel vrachtautos.

Weten waar Politie Drenthe deze week controleert?Kijk opwww.verkeershandhaving.nlbij controles.

Controleren gebeurt op basis van onderzoeksgegevens over de meest verkeersonveilige wegen in Drenthe. Uit deze gegevens zijn voor ieder speerpunt (snelheid, alcohol, roodlicht, helm, gordel) de meest verkeersonveilige weggedeelten geselecteerd waar Politie Drenthe structureel controleert. Als verkeersdeelnemer kunt u invloed op de verkeersveiligheid uitoefenen door de verkeersregels na te leven. Samen kunnen we werken aan een veiliger verkeer.

Politie controleert verkeer
COEVORDEN Tijdens door de politie Drenthe en de KLPD gehouden verkeerscontroles op de N34 en A37 werd vrijdag 6 x bekeurd voor het rijden zonder autogordel, 1 x terzake kleven en 1 x overschrijden van de maximum snelheid. (09-012907)

HOLLANDSCHEVELD Vrijdag werd er gecontroleerd op de Riegshoogtendijk. Maar liefst 23 personen negeerden het ter plaatse geldende inhaalverbod, 4 x werd de maximum snelheid overtreden, werd er 1 x geen richting aangegeven, belde 1 persoon niet handsfree, reden 5 personen zonder autogordel en werd er 1 x bekeurd voor scherp uitstekende delen. (09-012925)

Autoinbraak

ZEIJERVEEN Vrijdagavond vond er een inbraak plaats in een op de parkeerplaats van de golfbaan aan de Ten Oeverstraat geparkeerde personenauto. De achterruit werd door de dader ingeslagen waarna o.a. twee laptops en geld werd ontvreemd. (09-012959)

Woninginbraak
ASSEN Vrijdag werd er ingebroken in een woning aan de Pinksterbloemstraat. Een bovenlicht en een uitzetijzer van een raam werden vernield waarna de dader naar binnen kon klimmen. De buit bestond uit een tv en een laptop. (09-012992)

Politie bekeurt bierdrinker
GASSELTERNIJVEEN De politie bekeurde vrijdagavond een 19-jarige jongeman uit Gasselternijveen. Hij behoorde tot een groep jeugd die zich buiten ophield bij de sporthal aan de Burgemeester Gaarlandtlaan. De bierdrinkende jongeman kreeg een bon voor het nuttigen van alcohol aan de openbare weg. (09-012999)

Politie houdt duo aan
ASSEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 18-jarige jongedame en haar 20-jarige vriend uit Assen aangehouden. De jongedame wordt ervan verdacht een 18-jarige medewerkster van een café aan de Markt te hebben mishandeld. De medewerkster stond buiten het café de straat aan te vegen toen een bij haar staande groep jongeren iets schreeuwde tegen een van hun vrienden. Hierbij reageerden echter het voorbij lopende duo en begon te schelden in de richting van de groep jongeren. De 18-jarige jongedame uit Assen vroeg wie er een grote bek had waarbij de medewerkster van het café vertelde dat de groep het niet tegen haar en haar vriend had. Hierna beledigde de jongedame de medewerkster en duwde haar tegen een muur, begon haar te slaan en trok haar aan het haar. Toen de politie de verdachte aan wilde houden reageerde haar vriend agressief richting omstanders en politie en wilde zich niet verwijderen. Ook hij werd aangehouden. (09-013042)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.