Ingezonden persbericht


Vier Carnaval in De Vooruitgang
Zaterdag 21 februari
(De Vooruitgang is gesloten van zondag 22-2 t/m dinsdag 24-2)

Onder het motto "Van 't een kumt 't ander" wordt Carnaval ook dit jaar weer groots gevierd op de Stadse Mèrt van 't Lampegat. Dankzij de Federatie Eindhovens Carnaval, de Vereniging Marktbelangen Eindhoven en Mille Fleurs is er alle dagen van alles te beleven in de - gratis toegankelijke - feesttent.

----------

Het feest start op vrijdag met de Hazes avond die inmiddels een vaste plek heeft verworven binnen het carnavalsprogramma op de Markt. Onder aanvoering van DJ Job-S zullen Hazes-imitators Hans van Egmond, Nick Jefferson en Jeroen hun opwachting maken.

----------

De aankomst van de Stadsprins op de Lampegatse Hoofdstatie is het startsein van de Zotte Zaterdag. Vanaf 13:11 uur trekt een bonte stoet van schitterende praalwagens, prachtige groepen en gezellige muziekskes door de stad. Dit jaar zal de Lampegatse Kinderoptocht voor het eerst op zaterdag i.p.v. zondag worden gehouden en deze zal dan ook vooraf gaan aan de Lampegatse Carnavalsoptocht. De deelnemers aan de Kinderoptocht zullen niet de gehele optocht meelopen, maar naast de Catharinakerk plaatsnemen op een speciale VIP-tribune waarvandaan zij kunnen genieten van de rest van de Lampegatse Optocht en een optreden van Chipz!. Tijdens de optocht zorgen diverse kapellen in de feesttent voor een gezellige Carnavalssfeer. Om 19:30 uur is er een speciaal optreden van Escola de Samba Os Malandros die in 2009 haar 35-jarig jubileum viert.

Vanaf 20:00 uur zwaait de huis-DJ de scepter tijdens de Brabantse Nachten. Samen met het Feestteam, het Cooldown Café en Starkoo maakt hij er één groot feest van.

----------

De Zinderende Zondag begint vroeg met de Carnavalsmis om 10:30 uur in de Cathrien. Na afloop kunnen de Carnavalsvierders terecht in de feesttent voor een heerlijke brunch die muzikaal begeleid wordt door John van der Heijden en presentator Wally.

's Middags is er een speciaal programma voor de jeugd. De jeugd tussen 9 en 13 jaar gaat deelnemen aan een spannende verkiezingsstrijd. Op carnavaleske wijze zullen de 1e Markies en Markiezin van Eynthoven, Meesters van de Lampegatse Markt en bewaarders van de Lampegatse proclamatie worden gekozen. Ali B zal deze verkiezing afsluiten met een optreden en zijn neef Yes-R zal de middag mede presenteren.

In de feesttent start om 19:00 uur het avondprogramma "La Wal & Chris Ze Mar Draoien" onder leiding van DJ Wally en DJ Chris met optredens van zanger Mark Cornelis en René Schuurmans. Als afsluiter zullen de Sjonnies voor de laatste keer de feesttent op z'n kop zetten aangezien zij besloten hebben om vanaf 2010 niet meer samen op te treden.

----------

Het startschot van de voetbalwedstrijd PSV ­ EVV om 13:49 uur is tevens het startschot voor D'n Malle Maandag. Vervolgens wordt D'n Opkikker uitgereikt. Om 14:30 uur begint de Malle Maandag Middag met als thema "Moeders Mooiste Muts". Naast de verkiezing van de mooiste muts zijn er o.a. optredens van Helemaal Hollands, de Lawineboys en Imca Marina. Aan het einde van de middag vindt de prijsuitreiking van "Moeders Mooiste Muts" plaats.

De maandagavond staat wederom geheel in het teken van Carnaval Tropical. Jody Bernal en Lesley Lynch zorgen swingende optredens. Tussendoor draait de huis-DJ tropische plaatjes en verzorgen de danseressen van Swing Brasil met Braziliaanse streetdance en samba een schitterende show.

----------

De Denderende Dinsdag begint om 10:45 uur met het Lampegats Bierelfuurke (alleen toegankelijk voor genodigden). Na het aanslaan van het Bavaria vat vinden de verkiezing van D'n Beste Mensch en De Gouden Rommelpotter van het Lampegat plaats.

De dinsdagmiddag is volgens traditie gereserveerd voor de Boerenbruiloft. Nadat de Boerenoptocht vanuit Acht op de Stadse Mert is gearriveerd, wordt het boerenbruidspaar hier in de onecht verbonden. Het Burgerlijk en Kerkelijk Onwettig Huwelijk worden voltrokken door D'n Urste Burger van Ouw Eindhoven en de Kapelaan van de Stadse Mert, in het bijzijn van het Lampegats boerenvolk. Deze middag wordt afgesloten door Corry Konings.

Daarna neemt de huis-DJ het roer over. De Leste'n Oavend wordt mede opgeluisterd door de Bad Brothers en Dario. Aan het einde van de avond vindt de Sluitingsceremonie plaats, verdwijnt de Stadsprins op ludieke wijze en wordt het Leste Lempke gedoofd.

----------

Stadscafé Restaurant De Vooruitgang - Markt 11 - 5611 EB - Eindhoven Tel. 040-2433995 - Fax. 040-2437403
E-mail: info@de-vooruitgang.nl - Website: www.de-vooruitgang.nl