Ingezonden persbericht


Persbericht

Gemeente Wageningen

Wageningen, 17 februari 2009

Bijzondere huwelijksvoltrekking in Wageningen

Op zaterdag 21 februari geven ZDH Prins Rick en HDH Prinses Laura, het prinsenpaar 2009 van carnavalsvereniging De Berggeiten, elkaar het ja-woord. Het is de eerste keer in de Wageningse geschiedenis dat een Prinsenpaar van de carnaval tijdens dit festijn in het huwelijksbootje stapt. Dit paar, in het dagelijks leven bekend als Rick Mol en Laura Hobé, beloven elkaar eeuwige trouw in de Wageningse trouwzaal.

Voorafgaand aan deze plechtigheid is de traditionele carnavalsoptocht, gevolgd door de officiële ontvangst van de carnavalsverenigingen door burgemeester Van Rumund op het bordes van het stadhuis. Dan overhandigt de burgemeester de 'Sleutels van de Stad' en het 'Wagenings wiel' aan de verenigingen. Op het plein voor het bordes laten jeugdige belangstellenden ballonnen op en delen de dansmariekes krentenbrood aan de toeschouwers uit.

De carnavalsoptocht start om 13.00 uur bij het Bowlespark. De ontvangst op het bordes door burgemeester Van Rumund is om ongeveer 14.00 uur. Na de huwelijksvoltrekking van het Prinsenpaar om 15.00 uur barst het carnaval in Wageningen los.


- einde persbericht -