Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

NEDERLANDS TALENT BRENGT HOMMAGE AAN OUDE MEESTERS

POSTHOORNKERK BIEDT DECOR VOOR AANSTORMENDE TALENTEN VAN BRIGHT YOUNG THINGS

Amsterdam, 26 januari - Van zaterdag 21 februari t/m zondag 1 maart exposeert Bright Young Things Gallery in de Amsterdamse Posthoornkerk. De expositie bestaat uit werken van jonge kunstenaars en fotografen die op het punt staan internationaal door te breken. Naast een selectie van nieuw vrij werk, de expositie 'Neerlands Trots', waarin de jonge Hollandse talenten van Bright Young Things een hommage brengen aan de oude Hollandse meesters.

'Neerlands Trots' is een expositie waarin een tiental jonge Nederlandse kunstenaars, fotografen en ontwerpers hun eigen, moderne interpretatie geven aan thema's, onderwerpen, stijlen en ambachten waar Nederland de afgelopen eeuwen om geroemd is, zoals stillevens, Vanitas schilderijen, Hollandse taferelen van Jan Steen, portretten en glaswerk.

"Het enthousiasme en het gemak waarmee de oud Hollandse onderwerpen gekozen en uitgevoerd zijn bevestigen niet alleen dat de ze tijdloos zijn, maar ook dat er een erg sterke jonge generatie klaar staat die met succes buiten actuele trends durft en kan werken zonder aan kwaliteit en identiteit in te boeken ", aldus Roderick van der Lee, curator van Bright Young Things.

'Bring Your Things' : gratis kunst
De expositie vindt plaats van 21 februari t/m 1 maart in de Posthoornkerk (Haarlemmerstraat 126A, Amsterdam) en is dagelijks open tussen 10.00 en 18.00. De toegang is gratis.

Zondag 1 maart presenteert Bright Young Things: 'Bring Your Things' waarbij iedereen tussen 14.00 en 16.00 u. gratis zijn (draagbare) objecten kan laten customizen door kunstenaar Snar. Meegebrachte broodtrommels, lampenkappen en paraplus worden ter plekke omgetoverd tot unieke kunstwerken.

Over Bright Young Things
Bright Young Things (BYT) dat opgericht is in 2008, biedt een platform voor jonge aanstormende talenten. Door het organiseren van toonaangevende exposities en het investeren in het werk van haar kunstenaars, biedt BYT jonge talenten de mogelijkheid om zich verder te kunnen ontwikkelen. BYT exposeert de werken van kunstenaars en fotografen op verschillende bijzondere locaties in Amsterdam en daarbuiten. Tevens is de hele collectie verkrijgbaar op www.brightyoungthings.nl

EINDE PERSINFORMATIE, 26 JANUARI 2009

Noot voor de redactie (