Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

TIJGERS, BEREN EN VARKENS GRATIS NAAR DIERENRIJK TIJDENS CARNAVALSVAKANTIE

Brabants dierenpark sluit carnaval af met haringhappen voor ijsberen op Aswoensdag

Nuenen, vrijdag 23 januari 2009 - Als Brabants park viert ook Dierenrijk volgende maand carnaval. En, omdat bij een feest cadeaus horen, trakteert het park kinderen die als dier verkleed komen op gratis entree. Net als op veel andere plaatsen wordt carnaval ook in Dierenrijk afgesloten met het traditionele haringhappen. Het dierenpark doet dit echter in stijl: niet de bezoekers, maar de ijsberen worden met deze oer-Hollandse lekkernij verrast.

Van zaterdag 21 tot en met dinsdag 24 februari krijgen alle kinderen (tot en met 11 jaar) gratis toegang tot Dierenrijk in Nuenen. Aan deze feestelijke Alaaf-actie zijn maar twee voorwaarden verbonden. Elk kind moet onder begeleiding van tenminste één betalende volwassene komen en, nog belangrijker, verkleed zijn als dier. Op deze manier breidt het park voor vier dagen de dierencollectie uit. Parkmanager Martin van Hees: "We rekenen op een flink aantal extra beren, konijnen en tijgers, maar ook dieren die niet in Dierenrijk wonen zijn welkom. Zelfs voor koeien, varkens en vlinders is dus plaats!". Naast een polonaise lopen langs de olifanten, wolven en zeehonden, kunnen kinderen in de indoor speelboerderij ook zelf de beest uithangen op carnavalsmuziek.

Haringhappen voor ijsberen
Als echt Brabants dierenpark sluit Dierenrijk in Nuenen op Aswoensdag 25 februari carnaval af met het haringhappen voor ijsberen. De beren krijgen om 13.00 uur haring die is ingevroren in grote ijsklompen. Thumble, Wash, Beja, Henk, Jelle en Ewa spelen met hun eten, totdat zij de haring hebben ontdooid uit het ijs. Meer informatie over Dierenrijk (Baroniehei te Nuenen) is te vinden op www.dierenrijk.nl.
---