Gemeente Beek


Sleuteloverdracht in Beek dit jaar met ludieke quiz

Op zaterdag 21 februari zal de macht om voor drie dolle dagen te mogen regeren traditiegetrouw worden overgedragen aan de vier prinsen van de carnavalsvereni-gingen in Beek. Zoals al jaren gebruikelijk gebeurt dit op een ludieke manier. Dit jaar door middel van een bijzondere quiz, waarbij het Rad van Avontuur bepaalt welke vragen er aan de prinsen gesteld worden. De goede antwoorden van de prin-sen moeten bepalen of de regeermacht voor de komende drie dolle dagen wel wordt afgegeven.

Quizmaster deze avond is burgemeester Cremers. De drie wethouders en de gemeente-secretaris fungeren als hulplijnen en de griffier houdt de score bij. De prinsen zullen al hun kennis over de gemeente Beek en de carnavalsverenigingen in moeten zetten om de sleutel van de gemeente voor drie dolle dagen te kunnen ontvangen, zodat ze kunnen regeren over carnavalvierend Beek.

De Sleuteloverdracht 2009 begint om 18.00 uur en duurt tot ± 20.00 uur. De raadszaal zelf is alleen toegankelijk voor genodigden met een entreekaart. Overige aanwezigen zijn van harte welkom in de bovenhal van het gemeentehuis, waar de sleuteloverdracht door middel van een tv-scherm te volgen is.