Gemeente Utrecht

Kanaleneiland schaatst op Nieuw Welgelegen Utrecht

Het welpenveld van de Omnivereniging Zwaluwen Utrecht 1911 aan de Grebberglaan wordt van zaterdag 21 februari tot en met zondag 1 maart omgetoverd tot een schaatsbaan. Op werkdagen kunnen scholen uit heel Utrecht tussen 09.00 uur en 14.30 uur terecht om met hun leerlingen te schaatsen en van de ijspret te genieten. Op werkdagen van 15.00 uur tot 20.00 uur en in het weekend van 10.00 uur tot 17.00 uur is de baan voor iedereen toegankelijk.

De schaatsbaan heeft een synthetische ondergrond waardoor ook beginnende schaatsers naar hartenlust kunnen oefenen. Er zijn schaatsen te huur en er is een ouderwetse koek-en-zopie tent voor winterse hapjes en drankjes. De toegangsprijs bedraagt voor iedereen 2,50 euro per uur (inclusief de huur van een paar schaatsen). Vanuit de Omnivereniging wordt, in samenwerking met Sportconnextion en enkele wijkorganisaties, gezorgd voor toezicht en begeleiding bij het schaatsen.

'Kanaleneiland schaatst' is een initiatief van:

* Omnivereniging Zwaluwen Utrecht 1911

* ZU 1911 is een sportvereniging waar een groot aantal sporten wordt beoefend. Momenteel zijn dit voetbal, futsal, biljart, tennis en kaartspelen. In de loop van 2009 worden twee hockeyvelden aangelegd voor de op te starten hockeyafdeling. ZU 1911 is een maatschappelijk bewogen vereniging die veel samenwerkt met onderwijs- welzijnsorganisaties in de wijk. Ook biedt de vereniging naschoolse opvang.
* Sportconnextion

* In de NOC*NSF-proeftuin Sportconnextion werken de sportverenigingen Zwaluwen Utrecht 1911, Ladyfit, Domstad Dodgers en De Halter samen aan een vernieuwend sportaanbod in Utrecht Zuidwest. Daarbij gaat de aandacht vooral uit naar die groep mensen die in het bestaande sportaanbod niet voldoende aan bod komen zoals VMBO-jongeren, allochtone vrouwen en meisjes en werknemers.
* Nieuw Welgelegen

* Op Nieuw Welgelegen werken de Stichting Sportzaal Welgelegen, het Globe College, Joozt Welzijn, de Vereniging Sport Utrecht, Omnivereniging Zwaluwen Utrecht 1911, ROC ASA en de gemeente Utrecht samen. Zij bouwen gezamenlijk aan een accommodatie waar mensen van binnen en buiten de wijk elkaar kunnen ontmoeten. Nieuw Welgelegen wordt vanaf het najaar van 2009 dé ontmoetingsplaats voor de wijk met voor jong en oud een uitdagend aanbod van onderwijs, sport, welzijn en cultuur.