Gemeente Veenendaal


Gemeente kapt bomen ter voorbereiding op plan Brouwerspoort

logo Brouwerspoort

Op maandag 21 februari start de gemeente met het kappen van 49 bomen in het centrum. Het kappen van de bomen maakt onderdeel uit van het plan Brouwerspoort.

Het gaat vooral om bomen op het parkeerterrein ten noorden van het gemeentehuis, rond de ingang van de parkeergarage onder passage De Corridor. Voor de kap van deze bomen is een kapvergunning verleend. De bomen maken de weg vrij voor de bouw van het eerste woongebouw Sajet. Om overlast voor winkeliers en winkelend publiek zoveel mogelijk te beperken vinden de werkzaamheden plaats op twee maandagen: 21 en 28 februari. Tijdens laatstgenoemde maandag is de openbare fietsenstalling aan de Brouwersstraat gesloten.

In de ochtenduren op beide maandagen is het gehele terrein afgesloten voor auto's. 's Middags is steeds een beperkt aantal parkeervakken afgesloten maar is het grootste deel gewoon beschikbaar voor winkelend publiek. De entree naar de parkeergarage onder passage De Corridor blijft gedurende de werkzaamheden volledig beschikbaar.

De gemeente zet de plaats van de werkzaamheden af met behulp van hekwerken.
Hoewel de vervolgwerkzaamheden pas rond de zomer beginnen, vindt het kappen toch nu al plaats. Dit gebeurt omdat het in het kader van de flora- en faunawet verboden is om in de periode tussen 15 maart en 15 juli 2005 bomen te kappen vanwege het broedseizoen.

Herplanting
In het plan Brouwerspoort komen veel bomen terug. In de straten (Brouwersgracht en Wolweg) gaan de in een rij geplaatste bomen de doorgaande lijnen versterken. Op de pleinen en in het Schrijverspark accentueren de bomen het specifieke karakter op die plek.

Meer informatie
Voor vragen over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de heer Boonstoppel van de afdeling Stadsinrichting, telefoon (0318) 538 501. Meer informatie: www.brouwerspoort.nl.