Groen!

Groen! start alternatieve campagne tegen Nucleair Forum

Datum
20/02/2009

Auteur
Tinne Van der Straeten voor Federaal parlement: Kamer

Categorie
In Klimaat en energie

De alternatieve campagne van Groen! is een weerwoord op de wansmakelijke manier van campagne voeren tentoon gespreid door het Nucleair Forum. Ze wordt voornamelijk via de eigen kanalen gevoerd. Er zal een bekendmaking worden uitgestuurd naar alle leden, sympathisaneten en het middenveld. Groen! hoopt dat de e-cards en affiches massaal zullen worden verspreid. Tinne Van der Straeten: âWij kunnen ons geen campagne van 2 miljoen euro veroorloven, maar dat is ook niet nodig. Heel veel mensen zijn verontwaardigd over de campagne van het Nucleair Forum en die verontwaardiging is meer waard dan 2 miljoen euro."

De campagne van het Nucleair Forum gebruikt een truuk zo oud als de foor. In de jaren '50 lanceerde de tabaksindustrie een campagne met argumenten voor en tegen roken, om zo op slinkse wijze toch roken te promoten. Tinne Van der Straeten, federaal parlementslid "De campagne van het Nucleair Forum is doorgestoken kaart en brengt een scheefgetrokken verhaal. De kernenergielobby, met als drijvende kracht Electrabel, organiseert de twijfel om zo mensen voor zich te winnen. Net zoals de tabakslobby in de jaren '50 of de petroleumlobby die in de jaren '90 ontkende dat de klimaatopwarming een feit was".

De bezoekers van de website www.groen.be kunnen o.a. quote's bekijken die de pro-kernenergielobby van antwoord kunnen dienen zoals: "Als kernenergie echt zo goedkoop is, hoe komt het dan dat de stroom van Electrabel op alle onafhankelijke leveranciersvergelijkingen steevast tot de duurste behoort en stukken duurder is dan deze van bijvoorbeeld Ecopower, die 100% groene stroom levert."of "In Oostenrijk, Denemarken, Ierland, enz., staan helemaal geen kerncentrales. Ook zij hebben geen eigen energiegrondstoffen. De economie draait er en het licht blijft er branden. Bovendien hebben deze landen een lagere CO2-uitstoot per capita en per eenheid BNP dan België."

Extra informatie
klik hier voor de campagnesite Zie het origineel

Contact: Tinne Van der Straeten -