FloraHolland


FloraHolland organiseert kwaliteitsbijeenkomsten tulpenaanvoerders

FLORAHOLLAND (4 februari 2009) - FloraHolland organiseert dit seizoen drie bijeenkomsten voor tulpenaanvoerders waarbij ingegaan wordt op de kwaliteit van de producten, de processen op de veiling en het aanbod van collega-aanvoerders. De eerste bijeenkomst heeft reeds plaatsgevonden in Aalsmeer. De volgende bijeenkomsten zijn op vrijdag 20 februari a.s. op vestiging Rijnsburg en vrijdag 6 maart op vestiging Naaldwijk.

De eerste bijeenkomst in Aalsmeer, met het thema Herkenbaarheid, werd druk bezocht. Ruim 65 aanvoerders waren op 23 januari aanwezig. Er werd een bezoek gebracht aan de rozenkoelcel en de tribune waar de rozen via beeldveilen worden verkocht. De aanvoerders kregen hierdoor een beeld van de presentatie op de klok van collega-aanvoerders.

Wijnand Spring in 't Veld, kwaliteitsbegeleider Tulp, is in zijn presentatie ingegaan op de herkenbaarheid van tulpen. De huidige informatie die de aanvoerder beschikbaar stelt aan kopers blijkt te beperkt. Terwijl meer informatie de herkenbaarheid van de aanvoerder en cultivar verhoogt, wat het mogelijk maakt het product in de grote aanvoer te onderscheiden.

Tijdens de bijeenkomst is aandacht besteed aan de diverse mogelijkheden die FloraHolland aanvoerders biedt om hun bedrijf en product onder de aandacht van de koper te brengen. Dit kan middels speciaal pakpapier, productstickers, aanduidingen op de stapelwagen, presentaties op het klokfront voor het veilen en in de pauzes, nieuwsbrieven voor o.a. KOA-kopers en productpresentatie in de vitrines.

Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden voor de komende bijeenkomsten in Rijnsburg of Naaldwijk? Neem dan contact op met: Silvia Roording, kwaliteitsbegeleider Tulp, via T 06-10012860 of silviaroording@floraholland.nl.