Gemeente Hoorn

Doe mee aan het Klimaatstraatfeest!

De gemeente Hoorn roept bewoners op om mee te doen met de actie van het Nationale Klimaatstraatfeest, een initiatief van de HIER Klimaatcampagne. Door met de hele straat leuke acties te bedenken die bijdragen aan de verbetering van het klimaat, kunnen buurtbewoners kans maken op een Klimaatstraatfeest, of zelfs het Superstraatfeest, met een optreden van Nick en Simon.

Puur Hoorn
Onlangs maakt de gemeente Hoorn haar Klimaatvisie bekend. Onder het motto Puur Hoorn neemt de gemeente extra maatregelen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en over te gaan naar meer klimaatvriendelijke vormen van energie en producten. Daarnaast zet de gemeente Hoorn zich actief in om bewustwording en energiebesparing bij bewoners, bedrijven en instellingen te stimuleren.

De gemeente Hoorn ondersteunt het initiatief van de HIER Klimaatcampagne van harte. Het is geen geheim meer dat klimaatveranderingen onze leefomgeving bedreigen en dat moeten we een halt toeroepen, aldus wethouder Jan de Boer. Maar dat kan alleen als iedereen zijn steentje bijdraagt, zoals met het Nationale Klimaatstraatfeest. Dus, trommel al je vrienden en buren op en maak plannen!

Klimaatpunten
Door samen met buren energie te besparen, maken bewoners kans op een van de 500 straatfeesten. De winnende straten krijgen voor iedere deelnemer 25 euro feestbudget, tot een maximum van 500 euro. En de allerbeste straat krijgt het Superstraatfeest, met een optreden van Nick en Simon.

Door ideeën te bedenken om energie te besparen, kunnen bewoners klimaatpunten verdienen. Op de speciale website van de straat kunnen zij precies bijhouden welke acties zij ondernemen. Voor elke nieuwe spaarlamp die wordt ingedraaid krijgen zij al extra punten! Maar om klimaatpunten te scoren kunnen zij ook leuke fotos en filmpjes plaatsen, of allerlei tests doen.

Aanmelden
Om kans te maken op een van de 500 straatfeesten, meldt u zich dan aan bij de website www.klimaatstraatfeest.nl.

Bron: HIER Klimaatcampagne / Gemeente Hoorn Laatste wijziging van deze pagina: 19 februari 2009