Syntens

Zuid-Hollandse MKB-ondernemers praktisch ondersteund met geld en kennis

De Kennisalliantie en Syntens hebben de aftrap gegeven voor het project Kennisbruggen. Dit project zal de komende vier jaar de samenwerking tussen MKB-bedrijven en kennisinstellingen in de provincie Zuid-Holland stimuleren.

Tijdens de presentatie van het project werd duidelijk dat financiële impulsen, afstudeerders en een marktplaats voor kennis de basis vormen van het project. Zowel ondernemers als HBO en WO studenten in de afstudeerfase of daarna, worden aangesproken om via de Kennisalliantie en Syntens hun vraag te laten matchen met het aanbod. Daarin worden zij gesteund via diverse financiële impulsen.

Startsein
Het officiële startsein werd op maandag 16 februari gegeven door Dirk Minne Vis van Syntens en Nico van Buren van de Kennisalliantie. Dirk Minne Vis, regiodirecteur West Syntens: âSyntens en Kennisalliantie willen samen zorgen voor winst van MKB'ers en kennisinstellingen. Door de regels van het spel van beiden te kennen, gaan we zorgen voor economische impulsen. Vergelijk het met kwartetten: door de juiste vragen aan diverse spelers te stellen, weten we de juiste set samen te stellen om tot business te komen.â

Nico van Buren, directeur Kennisalliantie Zuid-Holland, stipte het belang van samenwerking aan in deze periode van economische crisis. âJuist nu willen we ons via dit project inzetten om de aanwezige kennis naar de markt te brengen.â

Het project
Het project Kennisbruggen brengt kennisinstellingen, bedrijven en kenniswerkers â afstudeerders en professionals op HBO en WO niveau â bij elkaar. Het doel is technologische en organisatorische ontwikkelingen binnen het MKB te stimuleren, door gericht kennis in te zetten waar daar vraag naar is. Bedrijven staan voor uitdagingen en afstuderende studenten en professionals hebben de kennis om deze mee op te lossen.

Er wordt een website ingericht waarop de vraag en het aanbod van beide marktpartijen bij elkaar komen. Syntens en de Kennisalliantie zorgen voor de juiste match.

Daarnaast is er een financiële impuls âKennisgiftâ van maximaal ⬠4.000 om een innovatievraag van het bedrijf door een specialist te laten beantwoorden. Hiermee wordt de drempel voor ondernemers verlaagd om kennis in te kopen. De implementatie daarvan kan zelf worden opgepakt, of door een ervaren Innovation Officer worden uitgevoerd. Deze kan met een maximum bijdrage van ⬠10.000 worden ingehuurd vanuit HBO, universiteit, andere kennisinstelling of commerciële kennisorganisatie. Via de website (marktplaats) worden HBO en WO afstudeerders gelinkt aan de vragen van ondernemers.

Kennisalliantie
De Kennisalliantie is het netwerk voor kennis, innovatie en ondernemerschap in de provincie Zuid-Holland en wordt gedragen door de belangrijkste spelers in de provincie: overheden, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven. Hierbij ligt de nadruk op vier beeldbepalende clusters. Deze clusters zijn: Greenports, Health & Life Sciences, Transport & Logistiek en Water- & Deltatechnologie.

Meer informatie over Kennisbruggen is te vinden op www.kennisalliantie.nl.

Syntens
Syntens helpt ondernemers beter, eerder en sneller te innoveren. Daarbij gaat het om vernieuwing van product, dienst, markt, proces en/of bedrijfsvoering. U kunt bij Syntens terecht voor individuele adviestrajecten, inspirerende workshops en doorverwijzing naar experts en kennisinstellingen. De -veelal kosteloze- activiteiten van Syntens worden mogelijk gemaakt door het Ministerie van Economische Zaken.