Gemeente Bussum

Oproep veteranen café

Een plek in de gemeente waar alle veteranen welkom zijn voor een kop koffie en een borrel, waar thema-avonden georganiseerd kunnen worden, voor het uitwisselen van ervaringen en gewoon, voor de gezelligheid.

Wie kan dit nou beter vormgeven dan de veteranen zelf? De gemeenten Naarden en Bussum willen een dergelijk initiatief graag ondersteunen en zoeken veteranen die zich hiervoor op langduriger basis willen inzetten. Tijdens eerdere Veteranendagen is gesproken over de behoefte aan een Veteranencafé.

Veteranendag 2009

De landelijke Nederlandse Veteranendag wordt in 2009 gehouden op zaterdag 27 juni 2009. Het is de vijfde Nederlandse Veteranendag en dus een lustrum. Ook in 2009 zullen de gemeenten Naarden en Bussum weer gezamenlijk een lokale Veteranendag organiseren. De precieze datum en details zullen later bekend worden gemaakt. Er zal zoveel mogelijk rekening worden gehouden met veteranen die ook graag naar Den Haag willen en met de veteranen die werkverplichtingen hebben.

Veteranenboom

Sinds 2007 eren de gemeenten Naarden en Bussum gezamenlijk hun veteranen, de ene keer in Naarden, de andere keer weer in Bussum. Een gezamenlijk, vast punt in het programma is een samenkomst bij de in 2007 geplante Veteranenboom in het Bilderdijkpark. Bij deze boom is toen door de burgemeesters Rehwinkel en Schoenmaker samen met twee veteranen een bronzen plaquette onthuld. Een deel van het programma voor 2009 blijft voor de veteranen zo lang mogelijk een verrassing, maar voor het onderdeel bij de Veteranenboom willen de gemeenten graag weten hoe de veteranen dat het liefst ingevuld zien.

Via dit bericht willen de gemeenten de veteranen uit Naarden en Bussum dan ook oproepen zich op te geven voor een kleine `denktank'. De eerste bijeenkomsten hierover zullen eind maart plaatsvinden.

Voor zowel het veteranencafé als voor het meedenken over de samenkomst bij de Veteranenboom kunt u zich aanmelden bij Carlijn Wattel van het kabinet van de gemeente Bussum via telefoonnummer 035-6928645 of mailadres c.wattel@bussum.nl.