( BW)(CA-NEXANT) Nexant’s HedgeDirect faciliteert optimale pricing voor Oxxio’s elektriciteits- en gasklanten

Business Editors

WAARDENBURG, Nederland--(BUSINESS WIRE)--Feb 18, 2009--

Nexant (www.nexant.com), het wereldwijde energie software- en adviesbedrijf, heeft vandaag aangekondigd dat Oxxio Nederland BV (Oxxio), de op drie na grootste energieleverancier in Nederland, een licentie heeft genomen op Nexant’s HedgeDirect™ software-oplossing. Oxxio zal HedgeDirect gebruiken voor het automatiseren van het beheer, de prijsbepaling en de uitvoering van hun retail elektriciteits- en gasleveringscontracten met particuliere en zakelijke klanten. De grotere snelheid en efficiency van het nieuwe systeem zullen Oxxio in staat stellen klanten de beste prijzen en de meest flexibele leveringsmogelijkheden te bieden.

HedgeDirect biedt een straight-through-processing platform dat Oxxio’s wholesale procurement en trading desk zal koppelen aan de retailleverings-activiteiten. Momenteel gebruikt Oxxio een handmatig systeem voor gestructureerde retailprijs-offertes en hedging. Omdat data handmatig moeten worden ingevoerd in een aantal verschillende toepassingen, is het bestaande systeem gevoelig voor fouten. Bovendien kan tussen het moment waarop een prijsofferte wordt geaccepteerd en vervolgens ingevoerd in zowel retail- als groothandeltoepassingen de groothandelsprijs aanzienlijk veranderen. Met HedgeDirect zal Oxxio het gehele proces automatiseren, snel de beste offertes maken, overbodige data-invoer elimineren, de realisatie van het contract versnellen en Oxxio's trading desk in staat stellen het contract in te laten gaan voordat schommelingen van de groothandelsprijs kunnen optreden.

“De veranderlijkheid van de groothandelsprijs en de strakke retail-marges laten weinig ruimte voor fouten in prijsbepaling, uitvoering en hedging van onze retail leveringscontracten,” aldus Simon Goodwin, Oxxio’s Manager of Sourcing and Trading. “De synchronisatie van onze handels- en retail-activiteiten via HedgeDirect zal ons in staat stellen onze klanten de beste prijzen en de meest flexibele leveringscontracten te bieden.”

“Door het automatiseren van de retailprijsbepaling, de uitvoering en het hedging-proces met HedgeDirect, kan Oxxio de marktgroei versnellen en de marges optimaliseren,” voegde Rudolf Das, Vice President voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika, in Nexant's Software & Information Systems business unit toe.

Projectontwerp en –implementatie zullen deze maand van start gaan en het nieuwe systeem treedt in juni 2009 in werking.

OVER NEXANT

Nexant ontwikkelt en levert intelligente grid-software, schone energie oplossingen en technische en adviesdiensten aan de wereldwijde energie- en petrochemische industrie. Het bedrijf is een pionier op het gebied van het ontwikkelen en verbeteren van technologie-oplossingen voor elektrische energie en alternatieve energie. Het bedrijf is eigendom van een selecte groep beleggers en het management en de medewerkers. Het heeft zijn hoofdvestiging in San Francisco, California, met 22 bedrijfs-, representatieve en projectkantoren over de gehele Verenigde Staten, Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Azië. Nexant® is een eigen handelsmerk van Nexant, Inc. Media contact: Bob Burdett, +1-415-369-1114.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:

Nexant, Inc.
Bob Burdett, +1-415-369-1114 (Media)