( BW)(NY-GOLDMAN-SACHS) Jon Winkelried trekt zich terug als president en mede-COO van Goldman Sachs

Business Editors

NEW YORK--(BUSINESS WIRE)--Feb 18, 2009--

The Goldman Sachs Group, Inc. (NYSE:GS) heeft vandaag aangekondigd dat Jon Winkelried, president, mede-COO en lid van de raad van bestuur van het bedrijf, zich met ingang van 31 maart 2009 zal terugtrekken. De heer Winkelried werkt sinds 1982 bij het bedrijf. Hij heeft dienst gedaan als president en COO en zetelde in de raad van bestuur sinds juni 2006. Voordien had hij uiteenlopende functies, zoals medehoofd van de afdeling Beleggingsbankieren en medehoofd van de activiteiten inzake vastrentende effecten, wisselmarkten en commodities. Hij blijft als senior bestuurder met het bedrijf verbonden.

“Jon heeft een opvallende loopbaan van 26 jaar bij ons bedrijf achter de rug. Hij speelde een belangrijke rol bij het opzetten en opbouwen van onze internationale franchises”, aldus Lloyd C. Blankfein, voorzitter en CEO van The Goldman Sachs Group, Inc. “Hij heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de internationale strategie van het bedrijf als adviseur, financier en medebelegger. Hij was de mentor voor heel wat leidinggevende figuren bij Goldman Sachs. Wij bedanken hem voor zijn uitzonderlijke bijdragen aan ons bedrijf en wij hopen dat wij zijn advies en raad als senior bestuurder van het bedrijf zullen blijven krijgen.”

The Goldman Sachs Group, Inc. is een toonaangevende multinational voor financiële dienstverlening met een aanbod aan producten in beleggingsbankieren, effecten en beleggingsbeheer voor een aanzienlijk en uiteenlopend klantenbestand met onder meer vennootschappen, financiële instellingen, regeringen en zeer vermogende particulieren. Het bedrijf is opgericht in 1869 en heeft haar hoofdkantoor in New York. Daarnaast heeft het bedrijf kantoren in Londen, Frankfurt, Tokio, Hongkong en andere belangrijke financiële centra overal ter wereld.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:

The Goldman Sachs Group, Inc.
Media:
Lucas van Praag, 212-902-5400
of
Beleggers:
Dane Holmes, 212-902-0300