Politie Zeeland


---


O-363-2009 Aanrijding in Kerkwerve, getuigenoproep
Politie Zeeland is op zoek naar getuigen van een aanrijding die woensdagmiddag rond 13.55 uur, aan de N59 in Kerkwerve plaatsvond.
Rond genoemd tijdstip reed een 71-jarige automobilist uit de gemeente Schouwen-Duiveland over de N59 komende uit de richting van Burg-Haamstede en gaande in de richting van Zierikzee.
Op de N59 was Delta bezig met werkzaamheden in de berm, en had de rijstrook in de richting van Zierikzee afgezet. Het verkeer over de vrije rijstrook werd geregeld dmv tijdelijke verkeerslichten.

Voor deze verkeerslichten (voor verkeer komende uit de richting van Burg-Haamstede stonden

een aantal auto's te wachten voor rood licht.

De 71-jarige automobilist reed deze rij auto's via de rijstrook voor tegengesteld verkeer voorbij.

Toen de 71-jarige automobilist naar rechts uitweek voor een tegenligger, die bij groen licht de rijstrook opreed, reed hij door de afzetting en botste tegen een busje van de Delta dat langs de weg geparkeerd stond. Door de botsing raakte het busje op zijn zijkant in de sloot. Aan de

achterzijde van het busje liep net een medewerker (leeftijd en woonplaats onbekend) van de delta die door de aangereden bus werd geraakt.

Zowel de 71-jarige man als de medewerker van de Delta raakten gewond. Beiden

zijn per ambulance overgebracht naar ziekenhuizen in Goes en

Dirksland. Hier bleken dat de verwondingen van beide mannen meevielen.

Na het ongeval werd het verkeer omgeleid. Rond 16.55 uur werd de weg weer vrijgegeven.

De politie verzoekt getuigen van het ongeval zich te melden op het politiebureau of op telefoonnummer 0900-8844.

O-364-2009 Inbraak beddenzaak, Kapelle
Politie Zeeland heeft een onderzoek ingesteld naar een inbraak in een beddenzaak die in de nacht van dinsdag op woensdag plaatsvond.
Uit sporenonderzoek is gebleken dat een deur vermoedelijk met behulp van een voertuig is geforceerd. Uit de winkel zijn dekbedovertrekken met een totale waarde van tienduizenden euro's weggenomen.
Verschillende deuren zijn gepoogd te forceren; het totale schadebedrag is onbekend.

O-365-2009 Rijden onder invloed, Oosterland
Woensdagavond rond 18.25 uur is een 67-jarige automobilist uit de gemeente Schouwen-Duiveland, aan de Molenweg in Oosterland gecontroleerd op het rijden onder invloed.
Uit ademanalyse bleek dat de man ruim 2,4 maal teveel had gedronken. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Z-366-2009 Rijden onder invloed, Terneuzen
Woensdagavond rond 18.45 uur is een 48-jarige automobilist uit Terneuzen, aan het Oostelijk Bolwerk in Terneuzen gecontroleerd op het rijden onder invloed.
Uit ademanalyse bleek dat de man ruim 3,8 maal teveel had gedronken. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.