Gemeente Hulst


Persbericht - 18.02.2009

Hulst timmert aan de weg voor minima

Om de uitvoering van het minimabeleid efficiënter, sneller en adequater te maken én om het gebruik van de diverse regelingen te stimuleren, heeft het gemeentebestuur van Hulst een aantal maatregelen genomen.

Zo is besloten dat mensen met een inkomen tot en met 120% van het sociaal minimum in aanmerkingen kunnen komen voor een bepaald aantal regelingen. Het gaat hierbij om:

- Bijzondere Bijstand

- Bijdragen uit de Regeling Chronisch Zieken, Gehandicapten & Ouderen
- Bijdragen uit de Regeling Sport & Cultuur
- Deelname aan de collectieve ziektekostenverzekering. Voordien golden er verschillende inkomenstoetsen. Die zijn nu gelijk getrokken en verruimd. Zo gold bijvoorbeeld bij de Regeling Sport & Cultuur een inkomensgrens van 110%.
Wel wordt bij een aanvraag nog een vermogenstoets gedaan, behalve bij een aanvraag voor deelname aan de collectieve ziektekostenverzekering.

Daarnaast zijn zaken vereenvoudigd. Een bijdrage vanuit de Regeling Chronisch Zieken, Gehandicapten & Ouderen kan nu automatisch worden verstrekt als men in het voorafgaande jaar ook een toekenning heeft gehad. Daarbij geldt wel dat men in het huidige jaar een WWBuitkering ontvangt in de gemeente Hulst óf 65 jaar of ouder is en de verwachting is dat er geen wijzigingen in het inkomen of vermogen zal plaatsvinden. Voorheen diende men ieder jaar opnieuw een aanvraag in te dienen.
Ook wordt de Regeling Sport & Cultuur, waar mogelijk, automatisch toegekend.

Tenslotte brengt de gemeente in het voorjaar een minimagids uit. Hierin vindt men een overzicht van allerlei regelingen waar een WWB-klant een beroep op zou kunnen doen.

---

Gemeente Hulst stafafdeling - Communicatie
Micaëla Van Bunder (gemeentevoorlichter)
Tel : 0114-389136
Gsm : 06-51427331
Fax : 0114-314627
Email: communicatie@gemeentehulst.nl