Gemeente Boxtel


Carnaval: houd het leuk en veilig !


Het carnavalsfeest staat weer voor de deur.

Een feest voor groot en klein, met als alles goed verloopt veel plezier en gein.


Link:
http://www.boxtel.nl/nieuws.php


Elk jaar met carnaval komen bij de politie meldingen binnen van vandalisme, inbraken, fietsendiefstallen e.d. Daarom:


Goed afsluiten

Gaat u een avond stappen, kijk dan of alle ramen en deuren goed afgesloten zijn. Vergeet daarbij niet het klepraampje en de achterdeur. Laat een lampje branden. Laat ook kostbaarheden, dure jassen e.d. thuis.


Veilige kleding

De horecabedrijven besteden veel aandacht aan een (brand)veilige aankleding van de cafe?s en zalen. Maar wat trekt u zelf aan tijdens carnaval ? Jammer genoeg is er nog geen keurmerk voor veilige carnavalskleding. Denk goed na over de soort kleding die u gaat dragen en wat eventueel de risico?s kunnen zijn.

---


Extra verlichting

Op de ondernemers wordt een beroep gedaan om etalageverlichting of bedrijfsverlichting langer aan te laten. Tevens verdient het aanbeveling dat zij losse voorwerpen, vlaggenstokken e.d. tijdens de carnavalsdagen verwijderen.


Autovrij carnaval

Met een borrel op is het slecht autorijden. De verkeersmaatregelen, zie elders in deze rubriek, laten ook het parkeren niet overal toe. Misschien wel zo makkelijk om de benenwagen te nemen. Op de Markt worden tijdens carnaval extra fietsenrekken neergezet.


Nooduitgangen

Voordat u zich in het feestgedruis gaat storten, kijk in het café of de feestzaal even goed rond waar ergens de nooduitgangen zijn. 


Carnaval en alcohol

Carnaval is pas echt leuk als u er ook gezond bij blijft. Dat lukt niet bij overmatig alcoholgebruik. Dat kan uw carnaval én die van een ander enorm verzieken. Houd daarom uw carnaval fris!


Even nog wat tips:


Maak vooraf goede afspraken over het veilig thuiskomen.

Heeft u gedronken? Neem dan de taxi of de BOB.

Als u alcohol drinkt, drink dan voldoende ander vocht( water). Dit voorkomt een kater.

Voorkom onderkoeling. Zorg voor voldoende warme kleding. Door alcoholgebruik voelt u de kou niet.


18-02-2009


Gemeente Boxtel


0411 - 655 911


gemeente@boxtel.nl