Gemeente Utrecht

Uniforme verkeersveilige inrichting rond basisscholen

Op de Rietendakschool start de gemeente met het project 'Uniforme en verkeersveilige inrichting rond basisscholen'. Op 25 februari 2009 geven wethouder Tymon de Weger (Verkeer) en schooldirecteur Mark Duprée samen het startsein van het project door de onthulling van een nieuw en daarmee uniek verkeersbord. Ook verwijderen leerlingen de oude verkeersborden en krijgen ze verkeersles.

In de praktijk blijkt dat de omgeving van veel basisscholen niet verkeersveilig genoeg is. Veel basisscholen werken hard aan de verkeersveiligheid; inmiddels hebben vier scholen het Utrechts VerkeersveiligheidsLabel (UVL) gehaald en zijn 38 scholen bezig om dit te halen. De gemeente betaalt de begeleiding van scholen die werken aan het UVL. De gemeente werkt ook aan de verkeersomgeving. De gemeente heeft bij een aantal scholen de omgeving bekeken en is tot de conclusie gekomen dat er veel verschil is in oversteekplaatsen, wegmarkeringen en verkeersborden. De gemeente wil nu uniforme middelen inzetten. Dit vergroot de herkenbaarheid voor mensen in de stad. Een veilige schoolomgeving is namelijk erg belangrijk.

Rietendakschool krijgt een nieuwe omgeving
De gemeente past de omgeving bij de Rietendakschool als eerste aan op 25 februari 2009. Daarna volgen de Regenboogschool, Paulusschool, OBS Tuindorp, Maliebaanschool, Notenboomschool, Driekoningenschool en Apollo 11 school. De gemeente levert maatwerk in overleg met de school: veilige oversteekplaatsen, wegmarkeringen en verkeersborden.

Utrechts VerkeerveiligheidsLabel
Het project "Uniforme verkeersveiligheid rond scholen" maakt onderdeel uit van het UVL. Scholen die laten zien dat ze structureel werk maken van verkeersveiligheid kunnen het kwaliteitskeurmerk UVL krijgen. Kijk voor meer informatie op: www.verkeersveiligheidslabel.nl of neem contact op met de onderwijsadviesdienst Eduniek op telefoonnummer 0346 - 219 777.