Ingezonden persbericht


Persbericht

18 februari, 2009

Riverbed en Microsoft breiden relatie uit met OEM-overeenkomst Windows Server 2008 Verbetert prestaties en beschikbaarheid van basisdiensten op remote locaties

Riverbed Technology, specialist in performanceoplossingen voor netwerken, applicaties en storage binnen de IT-infrastructuur, heeft op 17 februari aangekondigd dat het Microsoft Windows Server 2008 heeft gelicentieerd voor de integratie van de Riverbed Steelhead via het Riverbed Services Platform (RSP). RSP is een virtualisatieoplossing voor de Steelhead, waarmee klanten bedrijfskritische applicaties voor remote locaties zoals virtualisatiediensten in toepassingen kunnen implementeren. Hierdoor kunnen klanten hun IT-infrastructuur verder consolideren.

Deze samenwerking versterkt de relatie tussen Riverbed en Microsoft. In augustus 2008 werd Riverbed partner in het Microsoft Protocol Optimization Licensing Program (POLP). Met deze overeenkomst aangaande protocol-implementatie geeft Microsoft Riverbed toegang tot haar intellectueel eigendom. Hierdoor kan Riverbed verder bouwen aan haar expertise en het succesvol versnellen en optimaliseren van op Microsoft Windows gebaseerde applicaties over het Wide Area Network (WAN). Deelname in het POLP-programma, in combinatie met de licentiëring voor Windows Server 2008, biedt bedrijven die Microsoft als standaard gebruiken een bewezen platform voor IT-consolidatie.

"Veel bedrijven delen de visie van een remote kantoor met weinig tot geen servers en een in een datacenter gecentraliseerde IT-omgeving", aldus Zeus Kerravala, Senior Vice President van de Yankee Group. "De implementatie van Microsoft Windows Server 2008 in het Riverbed Services Platform brengt de realisatie van deze visie dichterbij. Riverbed-klanten krijgen beschikking over een bewezen en best-of-breed versnelling die het mogelijk maakt dat het meest gangbare IT-platform - Windows Server - voor hun remote infrastructuurdiensten kan worden ingezet."

Riverbed biedt het optionele Windows Server 2008 systeem als vooraf geïnstalleerde software aan op het RSP, waardoor klanten dit open platform nu ook voor Windows Server kunnen gebruiken. De Windows Server 2008 diensten die op Steelheads worden aangeboden, bestaan in eerste instantie uit: Domain Name System (DNS), Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP), Active Directory, Windows streaming en afdrukservices.

Riverbed is partner geworden in het Server Virtualization Validation Program (SVVP) en heeft dit succesvol geïmplementeerd op de Steelheads, zodat haar klanten Windows Server 2008 op RSP kunnen draaien. Daarnaast biedt Riverbed een geïntegreerde oplossing voor distributeurs en resellers door middel van business frameworks en marketingprogramma's.

"Het partnerschap met Riverbed is een uitdagende nieuwe mogelijkheid om samen te werken op een remote kantoor", zegt Julius Sinkevicius, Director Windows Server Marketing bij Microsoft. "Implementatie van Windows Server 2008 in het Riverbed Services Platform zorgt voor een verbetering van de resultaten en beschikbaarheid van basisdiensten op remote locaties."

Met de combinatie van de infrastructuurservices van Windows Server 2008 en de Riverbed Steelheads kunnen gezamenlijke klanten de infrastructuur van hun remote kantoren vereenvoudigen. Tegelijkertijd blijft de performance van applicaties gewaarborgd voor eindgebruikers.

"Doordat we de Windows Server als virtuele machine op het Riverbed Services Platform kunnen draaien, verbetert de IT-consolidatie bij remote kantoren enorm. We kunnen nu afdrukservices en Active Directory-aanmelddiensten aanbieden op een standaard Windows Server", zegt Justin Marthaler, IT-coördinator bij Strand Associates. "Dankzij de nauwe samenwerking tussen twee van onze meest betrouwbare leveranciers zijn we nu in staat om remote kantoren te virtualiseren met behulp van de beste oplossingen."

"Door deze OEM-overeenkomst met Microsoft zijn onze gezamenlijke klanten in staat nog meer uit hun Riverbed-investeringen halen", zegt Eric Wolford, Senior Vice President Marketing and Business Development bij Riverbed. "De flexibiliteit van onze virtualisatieoplossing is aanzienlijk verbeterd, doordat we nu Windows Server 2008 kunnen inzetten. Hierdoor profiteren klanten van alle voordelen van IT-centralisatie."

(559 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Riverbed
Riverbed Technology, Inc. (Nasdaq:RVBD) is specialist op het gebied van performanceoplossingen voor Wide Area Network (WAN)-optimalisatie. Door een aanzienlijk betere applicatieperformance, verandert Riverbed de manier van werken binnen organisaties en maakt het mogelijk om gedistribueerde teams te laten samenwerken alsof ze op één locatie zitten.

De Riverbed-technologieën verhogen de applicatieperformance tussen datacenters, wereldwijde kantoren en telewerkers van 50 tot 100 keer sneller. De Steelheads van Riverbed zorgen ervoor dat organisaties hun IT kunnen consolideren en back-up en replicatieprocessen kunnen verbeteren. Dit garandeert data-integriteit. Daarnaast verbeteren de producten productiviteit en samenwerking van het personeel.

De oplossingen van Riverbed zijn wereldwijd verkrijgbaar via distributeurs en resellers die aangesloten zijn bij het Riverbed Partner Network. Meer informatie over Riverbed is beschikbaar op http://www.riverbed.com

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met OCTANE PR: Tel: +31 (0)40 266 1130
E-mail: riverbedbenelux@octanepr.com http://www.octanepr.nl