Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Dans de Flamenco tijdens Date in the Dark op 18 februari

Utrecht, 9 februari 2009 - Flamenco is de muziek, zang en dans van Spanje. Woennsdag 18 februari organiseert het Louis Hartlooper Complex weer een nieuwe Date in the Dark, hét singles filmevenement in Utrecht, met ditmaal flamboyante Flamenco als thema. Dansdocent Linde geeft, onder begeleiding van de bekende gitarist Nicolas, een workshop van deze mooie Spaanse dans, na afloop van de film Carmen.

Zo vlak na Valentijnsdag is deze gezellige filmavond de uitgelezen kans om iemand te ontmoeten. En zit er toch geen nieuwe liefde of leuke flirt tussen, dan zijn de grondbeginselen van de Flamenco zeker de goede ingrediënten voor een leuke avond. Het evenement start met een welkomstdrankje om 19:00 uur, met aansluitend een echte Flamencofilm, Carmen. Nadat u heeft kunnen zien hoe deze dans werkt, mogen de eigen voetjes van de vloer in Das Kabinett.

Carmen (1983, Carlos Saura)
Tijdens de repetities van het stuk Carmen worden de sterdanseres en de choreograaf verliefd en lijkt hun relatie synchroon te lopen aan het dansstuk. Een van de eerste in een reeks nieuwe Carmen-verfilmingen, waarbij Saura koos voor een gedanste, flamencoversie. Het klassieke verhaal van Mérimée en de opera van Bizet gaan hand in hand met de gebeurtenissen bij de dansrepetities. Saura kreeg in Cannes 1983 een prijs voor de beste artistieke prestatie. Opmerkelijk zijn het spel en de uitstraling van danseres Laura del Sol in de titelrol.

Over de filmreeks Date in the Dark
Het Louis Hartlooper Complex organiseert maandelijks de filmavond Date in the Dark; een spannende avond waar gezelligheid, humor en (vrij)blijvende ontmoetingen centraal staan. De maandelijkse avonden hebben een wisselend thema, met daarbij passend een speciale film en/of activiteit. Date in the Dark wil inspelen op de behoefte van singels om een (film)partner te ontmoeten. In de veilige en gezellige setting van het Louis Hartlooper Complex kan men een bijzondere film zien om na afloop ongedwongen met elkaar van gedachten te wisselen.

Programma 18 februari
19:00 uur Ontvangst met welkomstdrankje
19:30 uur Vertoning Carmen
21:10 uur Workshop Flamenco

Woensdag 18 februari | Date in the Dark
Carmen | 19:00 uur
¤ 12,50 / ¤ 11,50 (OV CJP 65+ U-pas)
Inclusief workshop, welkomstdrankje en borrelhapje Reserveren: 030 2320450 (aanbevolen)

Volgende data: 18 maart, 15 april, 20 mei, 17 juni Meer informatie: www.hartlooper.nl

EINDE PERSBERICHT

Contactgegevens:
Anke Nicolai
Publiciteit & Evenementen
Louis Hartlooper Complex
T: 030 2320452