Al voor geboorte sparen voor toekomst kind


Lancering Moederpas tijdens Negenmaandenbeurs

HOLLANDSCHE RADING, 20090217 -- Ouders kunnen vanaf nu al vóór de geboorte sparen voor hun kind. Met de gratis Moederpas krijgen ouders kortingen op uiteenlopende producten die vervolgens als `spaargeld' op de bankrekening van het kind worden gestort. Dit nieuwe spaarsysteem voor kinderen tot 18 jaar wordt gelanceerd tijdens de Negenmaandenbeurs, van 18-22 februari in de RAI in Amsterdam.

Bij Moederpas.nu kunnen ouders dus al tijdens de zwangerschap een spaarrekening voor hun (nog ongeboren) kind openen. Initiatiefneemster van Moederpas.nu, Madeleine Vegter: "Met deze pas sparen ouders voor de toekomst van hun kind, want dat wil toch élke ouder?! Ook al is sparen op dit moment niet zo eenvoudig meer, met de Moederpas willen wij ouders juist extra helpen en stimuleren. Zij kunnen makkelijk en ongemerkt sparen door te shoppen bij winkels die zijn aangesloten bij Moederpas.nu."

Kortingen tussen 5 en 15%
De Moederpas is gratis aan te vragen via Moederpas.nu. Met de pas krijgen ouders kortingen tussen 5 en 15% op baby- en kinderproducten, van voeding, luiers en kleding tot en met de kinderwagen en de inrichting van de kinderkamer. De kortingen gelden ook voor speelgoed, wasmachines en andere benodigdheden in het huishouden. "De pas werkt eenvoudig," legt Madeleine Vegter uit. "De producten reken je gewoon tegen de normale prijs af. Bij het afrekenen wordt de Moederpas gescand, zoals een bonuskaart of Airmileskaart, of je geeft online je pasnummer door."

Op elk gewenst moment
De kortingen worden automatisch op de pas geregistreerd en zijn, online, op Moederpas.nu te zien. De gespaarde kortingen worden gestort op de bankrekening die de ouder op naam van de kleine opent. De Moederpas is geldig tot en met het 18e levensjaar van het kind en dan komt ook het gespaarde geld beschikbaar. Tot dat moment blijft het spaargeld geblokkeerd. "Ouders kunnen op elk gewenst moment de Moederpas gaan gebruiken, dus ook als het kind al tiener is. Maar goed, hoe eerder de ouders ermee beginnen, namelijk al tijdens de zwangerschap, hoe groter het uiteindelijke bedrag op zijn of haar 18e is."

Moederpas.nu is tijdens de Negenmaandenbeurs te vinden in het webshoppaviljoen (standnummer 08.102), naast Kruidvat en tegenover het terras.