Tv-programma voor en door jongeren A Boeng van start


UTRECHT, 20090218 -- Is roken normaal onder jongeren? Denken Islamitische jongeren daar anders over dan Katholieke? Waarom worden bepaalde groepen jongeren geweigerd bij discotheken? Deze en nog vele andere vragen worden beantwoord door jongeren zelf die deel uitmaken van het nieuwe tv-programma A Boeng. Op dinsdag 24 februari zendt Ustad de eerste aflevering uit. A Boeng is het tv-programma dat onderwerpen aankaart waar jongeren mee bezig zijn, zoals seks voor het huwelijk, deurbeleid bij discotheken, gelovig of niet en straattaal.

Doel van het programma is de mening van de jongeren te laten horen. Dit gebeurt in drie onderdelen; een sketch gespeeld door acteurs, interviews en discussies en een clip over het onderwerp. A Boeng is vooral bedoeld voor middelbare scholieren, maar is zeker ook interessant voor anderen.

Rajiv Girwar, Hassan Oumhamed en Sterre Meurs vormen het presentatieteam en zullen via grappige, luchtige en indringende beelden de kijkers informeren en amuseren over onderwerpen die jongeren aangaan.

Vanaf dinsdag 24 februari zendt Ustad het programma wekelijks vanaf 18.00 uur uit. De uitzending wordt regelmatig herhaald. Daarna is de uitzending via Internet te zien op de site www.a-boeng.nl.

UStad is via de Utrechtse kabel te zien via kanaal 12/224,25 Mhz.

Dankzij een subsidie van Stichting Kinderpostzegels Nederland kan A Boeng gemaakt worden.





Ingezonden persbericht