Bedrijfsresultaat Multiscope sterk gestegen


'S-HERTOGENBOSCH, 20090218 -- Multiscope heeft een succesvol 2008 achter de rug. De specialist in online marktonderzoek realiseerde in 2008 een omzetgroei van 43 procent, ondanks economische tegenwind en een stagnerende onderzoeksmarkt. Naast een sterke omzetgroei werd er ook een gezonde winstmarge van 25 procent gerealiseerd.

Nieuwe klanten
De omzet groeide niet alleen substantieel binnen de bestaande klantengroep, maar ook dankzij 70 nieuwe klanten, waaronder: Bolsius, BOVAG, CNV Vakcentrale, Gemeente Eindhoven, Gemeente Arnhem, Grontmij, Heijmans Vastgoed, Koninklijke Marine, Kobalt, Moviq, NVM, Rabobank en SNS Reaal.

De Multiscope diensten lijken nauwelijks last te ondervinden van economische tegenwind. In twee van de drie activiteiten werd zelfs een stevige groei gerealiseerd (panels & software) De omzet op het gebied van website metingen is traditioneel conjunctuurgevoeliger en stabiliseerde in 2008.

Europese joint venture
Om online marktonderzoek op internationale schaal aan te kunnen bieden, stapt Multiscope op zeer korte termijn met een Duitse en Deense partner in een Europese joint venture. Met haar partners zal Multiscope de Duitstalige landen, Scandinavië, het Verenigd Koninkrijk en de Benelux bedienen. De internationale activiteiten worden verenigd in één zelfstandige Europese organisatie.

Investering technologie
Recent richtte Multiscope samen met Admium, CDEF Holding en Tera.nl het IT outsourcing bedrijf Shareforce op. Shareforce bouwt vanuit Roemenië (Iasi) interactieve en schaalbare web applicaties voor PHP en .Net. Het soort technologie dat bedrijven de mogelijkheid geeft net dat beetje extra magie, intelligentie en kracht toe te voegen aan hun organisatie. Vanuit Roemenië zal Shareforce haar capaciteiten ook inzetten voor de doorontwikkeling van diverse Multiscope technologieën.

Innovatie 2009
Naast de bestaande activiteiten in consumenten- en B2B panels zet Multiscope in 2009 sterk in op marktonderzoek via social media. Hiervoor is een aparte innovatie unit opgezet en werd onder andere Joris Leermakers, oprichter van Web-log.nl aangetrokken. Multiscope heeft de doelstelling om marktleider in marktonderzoek via social media te worden.

Over Multiscope
Multiscope is een toonaangevend online onderzoekbureau. Het bedrijf exploiteert eigen consumenten- en B2B panels, levert software voor online marktonderzoek en verricht continu website metingen (bereik, naamsbekendheid, waardering). Multiscope voert online marktonderzoek uit sinds 1996.