Ingezonden persbericht


Canon Europe kondigt nieuwe
benoemingen Senior Managers aan

Londen, 18 februari 2009 - Canon Europe - internationaal marktleider in digitale printoplossingen - heeft Rainer Fuehres benoemd tot hoofd Consumer Imaging (CCI) van Canon Europe. In zijn vorige functie had Fuehres de leiding over de business unit Emerging Markets van Canon. Shuichi Shionoya volgt Rainer Fuehres in deze functie op.

Fuehres is ruim 16 jaar werkzaam bij Canon en heeft een lange staat van dienst op het gebied van Consumer Imaging - het vakgebied gericht op consumentenelektronica - opgebouwd. Sinds de oprichting van deze business unit was Fuehres als European Sales Director van CCI nauw betrokken bij de ontwikkeling van de pan-Europese verkooporganisatie van Canon Europe. Met zijn grote ervaring zal hij een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de Consumer Imaging branche in Europa, het Midden Oosten en Afrika (EMEA). "Ik beschouw deze benoeming als een geweldige kans om Consumer Imaging - dat een belangrijke groeimarkt voor Canon vertegenwoordigt - te versterken. Zeker onder de huidige onzekere economische omstandigheden is het een uitdaging onze leidende positie in de EMEA-regio te behouden. Hieraan wil ik graag een bijdrage leveren. Binnen Canon is sprake van een grote passie voor de kracht van beeld. Ik wil er voor zorgen dat we onze klanten ook in de toekomst de beste imaging solutions bieden."

Shuichi Shionoya vervangt Rainer Fuehres als hoofd van de business unit Emerging Markets. In zijn vorige functie - European Product Management Director van de Office Personal Products-groep - was Shionoya verantwoordelijk voor Printer Products. Hij is al 28 jaar zowel in Europa als Japan werkzaam voor Canon. Met zijn zeer ruime ervaring gaat hij een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van nieuwe markten en de groei van Canon. President & CEO Ryoichi Bamba van Canon Europe zegt het volgende over deze benoemingen: "In het huidige economische klimaat is het cruciaal dat het leiderschap van Canon Europe Consumer Imaging en Emerging Markets in zeer ervaren handen is. Hieraan geven we met deze benoemingen invulling."

Over Canon Europa
Canon Europa is onderdeel van Canon Inc. in Japan, wereldmarktleider in innovatie en leverancier van imaging solutions voor zowel de zakelijke- als consumentenmarkt. De focus van Canon Europe ligt op twee specifieke markten: Business Solutions (het ontwikkelen van IT-producten, oplossingen en services voor kantoor- en professional print omgevingen) en Consumer Imaging (foto, video, printers, scanners, faxen en multifunctionals). Canon Europa biedt daarnaast industriële producten aan, waaronder lenzen voor tv-camera's, semiconductors en medische apparatuur. Canon Europa heeft ruim 11.000 medewerkers in dienst in heel Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA).

Voor meer informatie: www.canon-europe.com


- EINDE PERSBERICHT -

Noot aan de redactie (

Ingezonden persbericht