Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Apeldoorn, 18 februari 2009

Gorilla in Apenheul voorspelt beurskoers
Gyasi treedt op als De Beursgorilla voor BNR Nieuwsradio

Welke aandelen zijn de komende weken het meest winstgevend. Ahold? Philips? Of misschien toch Fortis? Beursanalisten hebben het er maar moeilijk mee. Maar in Apenheul is gorilla Gyasi vastberaden in haar keuze. Ze laat zich niet beïnvloeden door de huidige kredietcrisis of specialisten die om het hardst roepen. In het radioprogramma "The Friday Move" van BNR Nieuwsradio neemt de gorilla het op tegen beursspecialisten. Elke vrijdagmiddag rond 17.45 uur laat ze weten welk aandeel volgens haar het meest winstgevend is.

Walnoten voor aandelen
De zesjarige Gyasi maakt haar voorkeur kenbaar door uit 10 walnoten willekeurig te kiezen. Elke walnoot correspondeert met een aandeel op de AEX. De walnoot die Gyasi als eerste pakt, is gerelateerd aan het aandeel dat volgens de gorilla het meest winstgevend is. Dertien weken lang zal Gyasi optreden als De Beursgorilla in het vrijdagmiddagprogramma op BNR Nieuwsradio. Zal de gorilla de professionele analisten en vermogensbeheerders het nakijken geven?

Advies op afstand
Gyasi blijft voor deze gelegenheid gewoon bij haar gorillafamilie in Apenheul. Daar krijgt ze door dierverzorgers van het Apeldoornse apenpark elke vrijdag de walnoten voorgelegd. De gorillapuber gaat graag op onderzoek uit om nieuwe dingen te ontdekken. Apenheul verwacht dan ook dat ze enthousiast zal reageren op het spelletje.

The Friday Move, met daarin onder andere De Apenheulse Beursgorilla Gyasi, is van 16.00 tot 19.00 uur te beluisteren op BNR Nieuwsradio. Apenheul is op dit moment nog dicht. Het apenpark opent op woensdag 1 april weer zijn poorten.


- - einde persbericht - - -
Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u bellen met Stichting Apenheul, PR & Communicatie, Renee van Woerkom of Anouk Ballot, tel: 055 - 3575700, of kijk op www.apenheul.nl.

De bijgevoegde foto's van De Beursgorilla Gyasi - steeds het rechterdier op de foto - zijn vrij van rechten, mits gebruikt bij bovenstaand bericht over De Beursgorilla. Bij gebruik is vermelding verplicht van: Foto Apenheul/ Jan Vermeer. Voor alle overige toepassingen zijn aparte afspraken met Stichting Apenheul nodig.


---- --