Politie Amsterdam-Amstelland



Aanrander Zandpad aangehouden / Amsterdam (18/02/09)

Naar aanleiding van uitzending van camerabeelden in het opsporingsprogramma Ter Plaatse van RTV Noord-Holland heeft de politie dinsdag een man aangehouden die wordt verdacht van aanranding van een 21-jarige vrouw op het Zandpad op 29 januari.

De politie kreeg verschillende tips binnen over de identiteit van de verdachte. De man, een 31-jarige Amsterdammer, is ingesloten voor onderzoek.
Vrouw aangehouden voor heling fiets / Van der Pekstraat (18/02/09)

Omdat haar fiets opvallende sporen van diefstal vertoonde is een 27-jarige vrouw uit Amsterdam dinsdagmiddag op de Van der Pekstraat aangehouden. Het voertuig bleek eind 2008 te zijn gestolen.

Op het politiebureau verklaarde ze dat de fiets via een internetsite voor tweedehands goederen was gekocht voor een gering bedrag. De fiets werd in beslag genomen en de Amsterdamse krijgt een proces-verbaal.

Politie Amsterdam-Amstelland treft regelmatig gestolen fietsen in het verkeer aan. Agenten letten daarbij vaak op uiterlijke kenmerken die een onderzoek rechtvaardigen. Als aangifte is gedaan van diefstal volgt een onderzoek. Veelal worden fietsen via internetsites aangeboden voor bedragen die niet in verhouding staan tot de werkelijke waarde van het voertuig. In dat geval maakt iemand zich schuldig aan heling, een misdrijf. Ga daarom niet in zee met aanbieders die de herkomst van de fiets niet kunnen overleggen en die slechts zaken willen doen op de openbare weg of een andere niet tot de verkoper te herleiden plaats.

Inbreker aangehouden / Van Bossestraat (18/02/09)

Een oplettende getuige tipte de politie dinsdagmorgen rond 11.30 uur dat een man op dat moment een inbraak pleegde in een restaurant aan de Van Bossestraat. Een motoragent hield hem kort daarna aan.

De getuige zag de 21-jarige Amsterdammer een breekvoorwerp gebruiken en een raam forceren. Ze belde snel met de politie waarna de motoragent kon ingrijpen. Het breekvoorwerp werd in beslag genomen. Het is onbekend of de man iets buit maakte.

Politie voorkomt overval / Eerste Oosterparkstraat (18/02/09)

Politieagenten hebben dinsdagmorgen op de Eerste Oosterparkstraat rond 9 uur, twee mannen aangehouden die onder zeer verdachte omstandigheden in een geparkeerde auto zaten.

Het voertuig viel op omdat deze met beslagen ramen op een invalidenparkeerplaats stond. De bestuurder kon zijn identiteit niet bekend maken en eenmaal buiten zijn auto bleek dat er verschillende kentekenplaten op het voertuig waren aangebracht. Na aanhouding van de man bleek de bijrijder zich ook niet te kunnen legitimeren waarna ook hij werd aangehouden.

Bij onderzoek in het voertuig trof de politie een vuurwapen aan. Gelet op de omstandigheden, het aantreffen van kledingstukken om herkenning te voorkomen en het vuurwapen, gaat de politie ervan uit dat de twee mogelijk een overval wilden plegen. Door op de hotspots te surveilleren is dit waarschijnlijk voorkomen. De mannen, 20 en 24 jaar oud, zijn ingesloten voor onderzoek.

Man gewond bij schietincident, twee aanhoudingen / Bijlmerdreef (18/02/09)

Bij een schietincident op de Bijlmerdreef is dinsdagavond rond 19.00 uur een man gewond geraakt. Het slachtoffer ging op eigen gelegenheid naar een ziekenhuis en werd daar aangehouden.

De politie kreeg van diverse getuigen melding dat de inzittenden van een personenauto hadden geschoten op een andere auto. Op de plaats van het incidenten troffen agenten geen personen aan. Tijdens het verdere onderzoek werd een auto met kogelschade aangetroffen bij een ziekenhuis waar twee mannen bij de spoedeisende hulp zaten. Eén van hen bleek gewond te zijn. Beide mannen zijn aangehouden voor het onderzoek van de districtsrecherche van Oost.