Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

DORDRECHT, 18 februari 2009

De Hoop start met kliniek voor
kinder- en jeugdpsychiatrie

DORDRECHT ­ De Hoop ggz start met een kliniek voor kinder- en jeugdpsy- chiatrie in Dordrecht. Kinderen en jeugdigen van vier tot en met achttien jaar met psychiatrische of (ernstige) psychische problemen kunnen vanaf april 2009 terecht in De Kiel, zoals de kliniek gaat heten.

De Kiel richt zich op de behandeling van alle voorkomende psychiatrische proble- matiek bij kinderen. Er is in Nederland een groot tekort aan behandelplaatsen voor kinderen en jeugdigen met deze problemen. In 2007 wachtten er, volgens GGZ Nederland, 18.600 jeugdigen op een behandeling bij een ggz-instelling. Het aantal jeugdigen dat wacht op een opname in een kliniek, wordt geschat op duizend.

Met de start van De Kiel gaat een lang gekoesterde wens van De Hoop in vervul- ling om naast volwassenen ook kinderen en jongeren klinisch te kunnen helpen. Om zo snel mogelijk te kunnen beginnen met de opvang van kinderen en jeugdi- gen, heeft De Hoop een tijdelijke accommodatie gerealiseerd. Daarvan zullen de deuren medio april open gaan.

Inmiddels is aanmelden voor De Kiel mogelijk. Dat kan telefonisch bij het informa- tiecentrum van De Hoop ggz: (078) 6111 222. Meer informatie over De Kiel is te vinden op www.dehoop.org.