Gemeente Stadskanaal

In de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente Stadskanaal is het plaatsen van voorwerpen op of aan de weg in strijd met de publieke functie van de weg geregeld. Het is verboden om zaken en goederen op of aan de weg te stallen.

Omdat de gemeente toch tegemoet wil komen aan de winkeliers, zijn er sinds 2006 Beleidsregels voor uitstallingen. Hierin wordt het uitstallen van goederen mogelijk gemaakt.

Regels

Hiervoor gelden regels. Zo moeten de goederen op het trottoir onmiddellijk grenzend aan en lopend langs de voorgevel van het winkelpand uitgestald worden. Er mag dus geen ruimte tussen de uitstalling en het winkelpand zitten. Er dient altijd een vrije doorgang van ten minste 2,5 meter te blijven bestaan, ook vanuit een eventueel tegenoverliggend pand. Is die ruimte er niet, dan mag er geen uitstalling plaatsvinden.

Onder uitstallingen vallen alle soorten objecten, ook reclameborden, kledingrekken, etcetera. Wilt u meer informatie dan kunt u de beleidsregels uitstallingen bekijken via onze regelingenbank.

Controle

De gemeente zal de komende tijd controleren of iedereen voldoet aan deze regels. Bij het overtreden van deze regels zal er een boete worden opgelegd. Tevens kan de gemeente besluiten de winkelier in kwestie de mogelijkheid van het uitstallen van goederen te ontzeggen.

Voor vragen over deze regels, kunt u contact met mevrouw Van 't Ende opnemen, T (0599) 631 403.

* 18 februari 2009