Ingezonden persbericht


*** PERSBERICHT ***

"Talentontwikkeling, dat zit wel goed!"

"Talentontwikkeling in Amersfoort, dat zit wel goed met het nieuwe bestuur van Young Vision", aldus wethouder Jeugd Gert Boeve. Hij zei dit maandagavond nadat de kersverse voorzitter van Young Vision, Hoeshang Rahigh, zichzelf en zijn mede-bestuursleden had voorgesteld.

Hoeshang benadrukte dat de oud-bestuursleden van Young Vision Ludo Keizer en Thomas van Gaal erg belangrijk zijn geweest. Zij zijn nieuwe wegen ingeslagen om zich verder te ontwikkelen. "Er is de afgelopen jaren veel gedaan en veel geleerd en die weg wordt de komende tijd voortgezet. Deze verandering komt de organisatie ten goede komt en brengt haar naar een hoger niveau. Het nieuwe bestuur is ambitieus. "Ze zijn erg divers, vol met inhoud, talentvol, daadkrachtig en passievol. Ze zijn zowel booksmart als streetwise.", aldus Hoeshang.

Ontwikkeling van talent en de participatie van jongeren staan centraal in het programma voor 2009. De exacte invulling van de jaaragenda moest nog bepaald worden; hiervoor waren Young Vision en wethouder Boeve afgelopen maandag juist bij elkaar gekomen. Projecten die in ieder geval op de agenda staan, zijn de organisatie van de Amersfoortse Jongerenprijs en een tv-programma voor en door jongeren op Omroep Amersfoort. Daarnaast geeft het jongerenpanel natuurlijk ook gevraagd en ongevraagd advies aan de gemeente en andere partijen die iets van of over jongeren willen weten.

Wethouder Boeve was onder de indruk van de groep jonge mensen die zich aan hem voorstelde. Na een speech waarin Hoeshang kort de ambities van Young Vision uiteenzette, het beantwoorden van de vragen van de toegestroomde pers en het officiële foto-moment, was het dan toch echt tijd voor het bestuurlijk overleg dat eigenlijk in de agenda van de wethouder stond. De pers en de leden van Young Vision werden gevraagd te vertrekken, zodat de wethouder en het bestuur van Young Vision samen de projecten voor het komend jaar konden gaan vaststellen.

Noot voor de redactie (