Ingezonden persbericht


Persbericht

18 februari 2009, Hoofddorp

BBeyond en TMF maken virtueel kijkje in nachtclubs mogelijk

TMF kiest voor VPN van BBeyond voor de live-verbinding van het interactieve tv-concept TMF Clubcam. Kijkers kunnen via TV en internet zien wat er wekelijks in clubs gebeurt. BBeyond maakt de internetverbinding mogelijk met de 12 grootste clubs van Nederland.

Via audiolivestream kan donderdag- tot en met zondagavond online op www.tmfclubcam.nl in 12 geselecteerde clubs een kijkje genomen worden. Via een vaste Clubcam is te zien wat er op de dansvloer gebeurt en kan er real time geluisterd worden naar de muziek die gedraaid wordt in de club.

Het unieke platform biedt kijkers de mogelijkheid om virtueel aanwezig te zijn in het uitgaansleven. Het is ook uniek dat dit live-programma via een internetverbinding gaat en dat er geen satellietverbinding aanwezig is.. "Door de clubs te koppelen via een virtueel privé netwerk, creëren we een veilige omgeving voor een stabiele live-verbinding", vertelt Oscar de Vries, Manager Marketing en Sales van BBeyond. "De kijker hoeft dus geen minuut te missen van de gebeurtenissen op de dansvloer.

Bas de Kuiper, Brand Manager van TMF, sluit zich volledig aan bij de woorden van Oscar de Vries:" Onze doelgroep is massaal aanwezig in het uitgaansleven en dit project sluit naadloos aan bij hun interesseveld. BBeyond is baanbrekend in netwerktechnieken; zonder hun expertise en enthousiasme was dit project niet mogelijk geweest. Wij zijn dan ook zeer content over de samenwerking".

De hoofdlocatie van MTV Networks wordt voorzien van een 50 Mbps-verbinding. BBeyond koppelt de 12 grootste discotheken aan de hoofdlocatie via 2 Mbps-verbindingen. Hierdoor ontstaat er een betrouwbaar en afgeschermd IP-netwerk waarover de live-camerabeelden worden getransporteerd. Uitbreiding van het aantal clubs is mogelijk omdat er een onbeperkt aantal locaties op het VPN kan worden aangesloten in binnen- en buitenland.

Over BBeyond
BBeyond is gespecialiseerd in het leveren van breedbanddiensten over DSL en glasvezel aan zakelijk Nederland. BBeyond biedt internet- en telefonieoplossingen, koppelt meerdere bedrijfsvestigingen en verbindt thuiswerkers aan het bedrijfsnetwerk. Daarnaast levert BBeyond diensten zoals co-locatie, online back-up, pinnen over IP en webhosting. BBeyond maakt als dochteronderneming gebruik van het kwalitatief hoogwaardige DSL- en glasvezelnetwerk van BBned. De zakelijke service provider is opgericht in 2001 en gevestigd in Hoofddorp. Samen met consumenten providers Alice en InterNLnet maakt ze onderdeel uit van BBned, een dochteronderneming van Telecom Italië.


---