Robotti & Company, LLC stuurt brief naar Raad van Bestuur Acergy S.A. over ondernemingsbestuur en allocatie van kapitaal 18/02/2009 18:43

PR Newswire

NEW YORK, February 18 /PRNewswire/ --
Robotti & Company, LLC ("Robotti") heeft op 16 februari 2009 een brief gestuurd naar de Raad van Bestuur van Acergy S.A. ("Acergy") (Nasdaq: ACGY) (Oslo: ACY) betreffende Acergy. Hoewel Robotti lof had voor de prestaties en uitvoering van Acergy in 2008, heeft Robotti meerdere zorgen over het ondernemingsbestuur uiteengezet, waaronder recente door Acergy voorgestelde compensatieplannen voor aandelen en opties, voorgaande ongeoorloofde uitgiften van aandelenopties, en waardering en andere zaken die verband houden met de mislukte fusie met Subsea 7 Inc. (Oslo: SUB). Daarnaast heeft Robotti bij Acergy aangedrongen actie te ondernemen, zodat op opportunistische wijze zijn eigen effecten opnieuw zouden kunnen worden aangekocht en er door de Raad minimale eisen voor het aandeelhouderschap zouden kunnen worden aangenomen, gezien het huidige gebrek aan aandelen van de Raad.

Toegang tot een exemplaar van de brief kan worden verkregen op het volgende adres:
http://robottico.homestead.com/files/ACERGY/Acergy_Letter_-_February_16_ 2009.pdf

Over Robotti & Company, LLC
Robotti & Company Incorporated is het moederbedrijf en de voorganger van Robotti & Company, LLC, een brokerdealer die is gespecialiseerd in ondergewaardeerde effecten die door eigen onderzoek worden geïdentificeerd. Via ons geregistreerde adviesfiliaal, Robotti & Company Advisors, LLC, bieden we een gepersonaliseerd investeringsbeheer, gericht op de beleggingsbehoeften van de individuele klant op de lange termijn. Robotti & Company zit sinds 1983 in de effectenhandel.

Contactinformatie

Meaghan Pratt

+1-212-986-4800
Robotti & Company, LLC
110 East 42nd Street
Suite 1100
New York, New York 10017

www.robotti.com
Meaghan Pratt van Robotti & Company, LLC, +1-212-986-4800






-