Gemeente Borsele

Plan supermarkt Kwadendamme enthousiast ontvangen

R&B Wonen presenteerde vandaag een nieuw ontwerp voor de supermarkt in Kwadendamme. Zowel R&B Wonen, de gemeente, de kwaliteitscoördinator als de welstandscommissie zijn enthousiast over het plan. Kwadendamme krijgt er volgens het ontwerp twee traditionele boerenschuren bij. Hierin wordt de supermarkt Attent Verbeek aan de A. de Koningstraat gehuisvest. Ervan uitgaande dat de voor dit project aangevraagde subsidie Vitaal Platteland maximaal wordt toegekend, verwacht R&B Wonen in de tweede helft van 2009 te starten met de bouw.

Eerst wordt de nieuwe supermarkt gebouwd. De huidige supermarkteigenaar Kees Verbeek gaat het pand huren van R&B Wonen. Tot de verhuizing naar de nieuwe voorziening, blijft de huidige supermarkt geopend. Daarna sloopt R&B Wonen de huidige supermarkt. Hier komt parkeergelegenheid voor de supermarkt en de seniorenwoningen aan de overzijde voor terug. Gelijktijdig renoveert R&B Wonen het woonhuis dat nu is vastgekoppeld aan de huidige supermarkt. Dit pand wordt omgebouwd tot drie jongerenappartementen, waarbij het karakteristieke en beeldbepalende woonhuis voor Kwadendamme behouden blijft.

Het heeft enige tijd geduurd voordat de gemeente en R&B Wonen het eens waren over het ontwerp van de supermarkt. Wethouder Marga Vermue van de gemeente Borsele: âWe willen dat het ontwerp past in het dorp Kwadendamme en dat het centrum van het dorp mooier maakt. Dat is bij dit ontwerp het geval.â Ook Peter Bevers, directeur van R&B Wonen, is blij met het nieuwe ontwerp, dat in goede samenspraak met de gemeente tot stand is gekomen: âHet is een mooi ontwerp waarbij ook de belangen van R&B Wonen goed tot hun recht zijn gekomen.â R&B Wonen denkt door middel van dit project de leefbaarheid in Kwadendamme sterk te verbeteren. Het vernieuwen en opknappen van een groot gedeelte van de A. de Koningstraat geeft een enorme kwaliteitsimpuls aan het dorp.