Politie Groningen

Jongeren vernielen station Uithuizen

Uithuizen, 18-02-2009 o De politie heeft de afgelopen weken elf jongeren aangehouden vanwege diverse vernielingen rondom het station in Uithuizen. De jongeren, in de leeftijd van 15 t/m 20 jaar, waren al sinds 2008 actief. Een deel van de verdachten uit Kantens, Usquert, Oosternieland en Uithuizen heeft bekennende verklaringen afgelegd. De politie maakt dossier op en stuurt dit naar het Openbaar Ministerie.

De groep gooide de laatste maanden onder andere ruiten in van de wachtruimte op het station. Ook werd een bankje gesloopt, werd een bus vernield en moesten vele fietsen het ontgelden. Daarnaast zijn er diverse fietsen gestolen. De schade wordt geraamd op duizenden euros. Op één jongen na waren alle verdachten minderjarig toen ze de vernielingen pleegden. Ze hebben verklaard te hebben gehandeld vanuit verveling.

Tijdens het onderzoek naar de vernielingen rondom het station, stuitte de politie ook op diverse andere vernielingen in het dorp. Deze zaken zijn voor een deel gelinkt aan de groep die is aangehouden. Vaak bleek echter dat er geen aangifte van vernieling was gedaan. Hierdoor kunnen deze opgeloste vernielingen niet worden meegenomen in het einddossier. De politie vraagt dan ook altijd aangifte te doen van vernieling. Dat kan digitaal via www.politie.nl/aangifte.