CDA

Cornelis Visser: Noordzee RAC moet belangrijkere rol gaan spelen

Europarlementariër Cornelis Visser (CDA) bezocht gisteren en vandaag de vergadering van de Europese Noordzee RAC (Regional Advisory Council) in Berlijn.

Op de agenda van de RAC stond de verordening Technische Maatregelen waar Cornelis Visser rapporteur voor is in het Europese Parlement.

Visser: âIk vind dat de RAC een belangrijkere rol moeten gaan spelen. Wetgevende bevoegdheid zoals de Europese Commissie voorstelt gaat mij echter te ver.

RACs zijn een aantal jaar geleden opgericht om advies te geven aan de Europese Commissie. Ze bieden een platform waar vissers, milieuorganisaties, sportvissers en andere betrokken organisaties met elkaar kunnen overleggen over het beheer van de visstanden. âIk vind het een goede ontwikkeling dat alle partijen bij het beleid worden betrokken en dat het minder top-down is. Ik steun een versterking van de rol van de sector en van de RACs bij de beoordeling van nieuw voorgesteld beleid. Dit kan op termijn leiden tot een beter begrip voor elkaar en een verbreding van het draagvlak voor het nieuwe Gemeenschappelijke Visserijbeleid.â

De Commissie komt eind april uit met haar Groenboek voor de herziening van het visserijbeleid.

---