Gemeente Brunssum

Openbare bekendmakingen deze week (18-24 februari 2009)

De wettelijk verplichte mededelingen die de gemeente elke week publiceert op de gemeentepagina's in Parelnieuws.

Wilt u oudere bekendmakingen raadplegen, ga dan naar het archief.


---

besluiten awb

Parkeerverbod in de Marktstraat

De gemeente wil aan één zijde van de Marktstraat een parkeerverbod instellen. Het betreft de straatkant met de oneven huisnummers. Het parkeerverbod moet een vrije doorgang voor hulpdiensten waarborgen. Tegen dit besluit kan nog bezwaar gemaakt worden.

De hulpdiensten (politie, brandweer, ambulances) hebben bij de gemeente Brunssum een verzoek ingediend om in de Markstraat een eenzijdig parkeerverbod in te stellen. Door de huidige parkeersituatie (parkeren aan beide zijden van de weg, in parkeerhavens en op de weg) is de resterende breedte van de weg zo gering dat de hulpdiensten niet langer verzekerd zijn van een vrije en ongehinderde doorgang bij calamiteiten. De gemeente wil aan dit verzoek meehelpen.

Voor meer informatie over dit besluit kunt u bellen met de gemeente Brunssum, de heer G. Veltrop, telefoon 045 527 86 23.

Bezwaar

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kan iedere belanghebbende binnen 6 weken na de datum van publicatie van dit besluit hiertegen een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester. Hoe u verder bezwaar kunt maken, leest u in `Hoe maakt u bezwaar?'.

Brunssum, 18 februari 2009.

---

bouwvergunningen

Aanvraag vergunningen

Burgemeester en wethouders van Brunssum maken bekend dat de navolgende aanvragen zijn ontvangen om:


- reguliere bouwvergunning voor het geheel oprichten van een dakkapel op het perceel Klingbemden 106 (datum indiening: 05-02-2009);


- lichte bouwvergunning voor het gedeeltelijk vergroten van het woonhuis op het perceel Pelgrimsweg 58 (datum indiening: 06-02-2009).

U kunt de aanvragen wel al inzien, maar u kunt er op dit moment nog niet op reageren.

Voor het inzien dient u een afspraak te maken met de gemeente Brunssum, loket Vergunningen, tel: 045 527 86 60.

Brunssum, 18 februari 2009.

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum
---

bouwvergunningen

Ontwerpbesluit tot het verlenen van ontheffing en bouwvergunning

Burgemeester en wethouders van Brunssum maken bekend dat zij voornemens zijn reguliere bouwvergunning te verlenen voor het geheel oprichten van een berging, speelhoek en terrasoverkapping op het adres Akerstraat 101, als omschreven in de vergunningaanvraag.

Daar het bouwplan in strijd is met het desbetreffende vigerende bestemmingsplan kan het slechts doorgang vinden nadat burgemeester en wethouders daar ingevolge artikel 3.6, eerste lid, sub c, van de Wet ruimtelijke ordening ontheffing voor hebben verleend.

Het ontwerpbesluit zal met ingang van 19 februari 2009 gedurende vier weken voor belanghebbenden ter inzage liggen in de gemeentewinkel, loket Vergunningen, Lindeplein 1.

Gedurende deze termijn kunnen eventuele zienswijzen tegen het ontwerpbesluit schriftelijk bij burgemeester en wethouders naar voren worden gebracht.