Dienstenbond CNV

Nieuws

16 februari 2009

Start cao-traject Rabobank; u bent aan zet!

Op 1 mei 2009 loopt de cao Rabobank af. Tijd om weer het cao-traject te starten. En natuurlijk bent u aan zet als lid van CNV Dienstenbond. U kunt ons laten weten wat u wilt. Dit jaar vragen wij ook uw collega's welke arbeidsvoorwaarden zij geregeld willen zien.

Elk cao-traject vragen wij u als lid van CNV Dienstenbond welke nieuwe cao-afspraken wij namens u moeten maken. Na de onderhandelingen vragen wij u wat u van het resultaat vindt. Dit jaar gaan wij het iets anders doen. Natuurlijk vragen wij aan u middels een enquête welke arbeidsvoorwaarden u geregeld wilt zien. Maar wij gaan ook enkele van uw collega's vragen wat zij geregeld willen zien. Doel van ons is om inzicht te krijgen of de mening van onze leden gedeeld wordt door de collega's. Wel is het zo dat bij het resultaat alleen de leden kunnen stemmen. Dus als uw collega wil stemmen, dan zal hij of zij lid moeten worden.
Op enkele banken delen wij daarom een kaart uit. Mocht u belangstelling hebben om één of enkele originele exemplaren van de kaart te ontvangen zodat u deze aan een collega kunt geven dan zijn deze op te vragen bij het secretariaat
(secretariaat@remove-this.cnvdibo.nl).

Wij willen in de cao in ieder geval afspraken maken over:
- een loonsverhoging van 3,5%

- werkzekerheid, wij willen afspraken maken waardoor medewerkers meer inzetbaar zijn en dus grote kans op werk hebben
- zorg en werk, wij willen dat er voor iedere medewerker een goed evenwicht is tussen werk en zorg
werk en duurzaamheid, wij willen dat er rekening gehouden wordt met de lange termijn i.p.v. de korte termijn, ook omdat het voor het klimaat goed is

-plezier en werk, wij willen afspraken maken waardoor u en uw collega's (weer) plezier in het werk krijgen

- het helpen bij vakbondsoverleg tussen de zusterbank van Rabobank in Benin.

Daarnaast willen wij u ook vragen stellen over andere onderwerpen, zoals de PM-cyclus. Tenslotte vragen wij aan u of in de arbeidsvoorwaarden van de Rabobank rekening gehouden moet worden met de huidige situatie van de kredietcrisis.
U kunt reageren tot 3 maart 2009.

Voor vragen of opmerkingen kunt u terecht bij uw bestuurder mevrouw Ike Wiersinga (i.wiersinga@remove-this.cnvdibo.nl).

Nog even dit. U bent lid. Uw collega nog niet? Dat wordt dan hoog tijd. Juist nu. Wij rekenen op u!