Politie Gelderland-Zuid

Zakkenrollers aangehouden

Wijchen, 18-02-2009 o Dinsdagmiddag hebben agenten twee personen op de Renbaan aangehouden op verdenking van zakkenrollen en het skimmen van een bankpas.

Omstreeks 16.00 uur kregen agenten de melding dat er drie personen waren gezien die bij iemand anders een portemonnee gerold hadden en de bankpas van het slachtoffer hadden gekopieerd. Uit het verhaal van een getuige kwam naar voren dat twee personen het slachtoffer afleidden door de weg te vragen aan het slachtoffer. Eén van de daders rolde toen de portemonnee van het slachtoffer en gaf deze aan een derde persoon. Deze heeft het bankpasje langs een mobiel skimapparaat gehouden, waarschijnlijk met de bedoeling om de pas te kopiëren. Hierna gaf hij de portemonnee weer terug aan zijn handlanger. Deze deed liet de portemonnee vallen en gaf het vervolgens als een goede vinder terug aan het slachtoffer. Hierna zijn de verdachten in verschillende richtingen uiteen gegaan.

Op aanwijzingen van de getuige, konden de agenten twee van de drie verdachten, een 35-jarige man en een 26-jarige vrouw uit Bacau, Roemenië, aanhouden. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau en daar in verzekering gesteld. De politie doet verder onderzoek.

Waarschuwing

De politie vraagt u op te letten wanneer (groepjes) mensen u proberen af te leiden door bijvoorbeeld de weg aan u te vragen. Zorg ervoor dat u uw portemonnee en bankpassen op een veilige plek bewaart. Mocht u toch het vermoeden hebben dat er iets met uw bankpas is gebeurd, gaat u dan gelijk naar uw bank toe en laat uw pas blokkeren. Tevens raden wij aan aangifte te doen bij de politie.

(15)

Laatst gewijzigd 18-02-2009 15:16 | © Regio Gelderland-Zuid |